ΕΥΡΩΚΟ: Οι πληγές της κυπριακής οικονομίας είναι ακόμα αιμορραγούσες

16:26 11/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Σταύρος Βιολάρης σχολίασε την πορεία της κυπριακής οικονομίας, λέγοντας:

«Το πανηγυρικό κλίμα από τις εξελίξεις στο φυσικό αέριο έχει υπερκαλύψει τα προβλήματα της οικονομίας. Οι πληγές της κυπριακής οικονομίας είναι ακόμα αιμορραγούσες. Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το δημοσιονομικό έλλειμμα, τις κρατικές δαπάνες και τα κρατικά έσοδα, φανερώνουν ότι δεν έχουμε αποφύγει τους κινδύνους.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών φανερώνουν ότι για το 2011 τα έξοδα του κράτους έχουν ξεπεράσει τις

προβλέψεις που είχε κάνει η κυβέρνηση στον περσινό προϋπολογισμό, ενώ τα έσοδα δεν ήταν τα αναμενόμενα παρά τις φορολογίες που επιβλήθηκαν στους πολίτες το 2011.

Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ συμφωνεί με τις εισηγήσεις της Γενικής Ελέγκτριας για την πάταξη της φοροδιαφυγής καλεί την κυβέρνηση να τις υλοποιήσει. Προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους επιβάλλεται η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα να εφαρμόσει τη νομοθεσία για όσους φοροδιαφεύγουν και να εισπράξει τα οφειλόμενα ποσά.

Επιβάλλεται να δημιουργηθούν ισχυρά αντικίνητρα με αυστηρές ποινές για όσους φοροδιαφεύγουν. Ακόμα μακροπρόθεσμα επιβάλλεται να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία προκειμένου να μειωθούν τα περιθώρια φοροδιαφυγής με τη δημιουργία απρόσωπων ηλεκτρονικών μηχανισμών είσπραξης φόρων.

Ακόμα η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει τα νέα ενεργειακά δεδομένα που δημιουργούν μια υπεραξία για την κυπριακή οικονομία που μας δίνει τη δυνατότητα να ανακτήσουμε τη χαμένη πιστοληπτική ικανότητα του κράτους και να αποκτήσουμε ξανά την πρόσβαση στις ξένες αγορές» κατέληξε ο κ. Βιολάρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα