Χωρίς συμφωνία διεκόπη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στην Ελλάδα

22:54 20/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Διεκόπη πριν από λίγο η σύσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τους πολιτικούς που στηρίζουν την Ελληνική Κυβέρνηση, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, η οποία ξεκίνησε μετά τις 9μμ, με αιχμή την κρίση που προκάλεσε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Τόσο

ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης, λίγο μετά την έναρξη της σύσκεψης, ζήτησαν έκτακτη σύγκληση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων τους, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ενδεχόμενη εμπλοκή στις συνομιλίες.

Πριν λίγα λεπτά ο κ. Βενιζέλος μπήκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να κάνει καμία δήλωση, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι νωρίτερα έκανε λόγο για «μακρά νύχτα».

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες τα σύννεφα πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου οφείλονται στην θέση του κ. Κουβέλη για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο κλήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι Υπουργοί της κυβέρνησης, που ανήκουν στη ΝΔ, ενώ στις 11μμ αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης.

Κουβέλης: Δεν επήλθε συμφωνία - Δεν είναι δική μας ευθύνη ότι δεν βρέθηκε κοινός πολιτικός τόπος

«Την πρόταση που κάναμε μπορούσε να αποδεχτεί και ο πρωθυπουργός», τόνισε ο κ. Κουβέλης, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις θέσεις του. Όπως είπε, επανέφερε την πρόταση της ΔΗΜΑΡ ότι η αναδιοργάνωση, η δημιουργία του νέου φορέα πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ σε κίνηση και με παρόντες όλους τους εργαζομένους, να γίνει η μεταρρύθμιση σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. «Το μαύρο στην ΕΡΤ ήταν συγκεκριμένη επιλογή, όπως και η διακοπή των συχνοτήτων», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. «Για μας είναι ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας, όπως και η απόφαση του ΣΤΕ για επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Επαναλαμβάνω, το ζήτημα δεν είναι τυπικό, είναι ζήτημα δημοκρατικής ουσίας», είπε ο κ. Κουβέλης. Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι επέμεινε κατά τη σύσκεψη, τονίζοντας πως η πρότασης της ΔΗΜΑΡ «δεν θα έβλαπτε την ουσία των πραγμάτων». Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα «δεν εγκαταλείπει τη μεταρρυθμιστική πολιτική, αλλά λέει «όχι σε πράξεις και ενέργειες που προσβάλουν τη νομιμότητα». Ο κ. Κουβέλης άφησε τέλος αιχμές και για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για τις οποίες εξαρχής η ΔΗΜΑΡ είχε εκφράσει αντιρρήσεις.

Βενιζέλος: Υπάρχει ζήτημα πολιτικής σταθερότητας

Μήνυμα σταθερότητας και ευθύνης έστειλε, προς κάθε κατεύθυνση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωσή του λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση της Κ.Ο. και του Π.Σ. του Κινήματος. Το μήνυμα απευθύνθηκε και προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, προς τους οποίους απηύθυνε και το ερώτημα αν οι εκλογές, πιθανόν διπλές, θα βοήσουν την υπόθεσή τους.

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει εκλογές και τόνισε ότι δεν τις θέλει ούτε ο ελληνικός λαός. Το ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Βενιζέλος δεν έκανε, ποτέ, τρύπες στο νερό και δεν θα κάνει ούτε τώρα. Επίσης τόνισε ότι δεν δέχεται συνεργασία αλά καρτ.

Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει τετραετή θητεία, χωρίς εκπλήξεις μεταξύ των εταίρων και μικροκομματικές συμπεριφορές, τάχθηκε υπέρ της ύπαρξης και λειτουργίας μιας τρικομματικής κυβέρνησης και κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει στην προσπάθεια.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι στην ουσία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με την απόφασή της για την ΕΡΤ, η οποία έθεσε θέμα λειτουργίας των θεσμών και της δημοκρατίας.

Επίσης ανέφερε ότι υπήρξαν βήματα προσέγγισης από την πλευρά της κυβέρνησης, που αφορούσε στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλα τα κανάλια της και το σύνολο των εργαζομένων, περίπου 2000, ενώ για τα μουσικά σύνολα κλπ να υπάρξει ειδική μέριμνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα