Χρηματοδότηση από την Παγκόσμια Τράπεζα θα λάβει η Τουρκία

10:42 28/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Παγκόσμια Τράπεζα εγκαθίδρυσε την Τρίτη μια νέα τετραετή στρατηγική συνεργασία με την Τουρκία, βάσει της οποίας θα παράσχει χρηματοδότηση μέχρι και 4,45 δισεκατομμύρια δολάρια για προγράμματα της τουρκικής Κυβέρνησης.

”Ο στόχος της στρατηγικής είναι να υποστηρίξει την Τουρκία στη φιλοδοξία της να καταστεί μία από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου μέχρι το 2023, χρονιά στην οποία συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας,

μέσω της γρήγορης, διαρκούς και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης που σέβεται το περιβάλλον”, αναφέρει σε ανακοίνωση η Παγκόσμια Τράπεζα.

Το σχέδιο 2012-2015, που αναπτύχθηκε με τις τουρκικές αρχές, θέτει τρεις κύριες προτεραιότητες για την Τουρκία: αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης, βελτίωση της ισότητας των φύλων και των δημόσιων υπηρεσιών και διατηρήσιμη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Παγκόσμια Τράπεζα, δανειστής 187 κρατών για ενίσχυση της ανάπτυξης, αναφέρει επίσης ότι Οργανισμός Διεθνής Χρηματοδότησης της Τράπεζας θα παράσχει χρηματοδότηση στον ιδιωτικό τομέα από 1,7 – 2,0 δισεκατομμύρια ευρώ για τετραετή περίοδο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Τουρκία ήταν η 18η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως το 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα