Χριστόφιας: Φταίνε όλοι εκτός η Κυβέρνηση, ακόμα και ο Αρχιεπίσκοπος

13:59 2/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πυρά εναντίον των τραπεζιτών, του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Αθανάσιου Ορφανίδη, και επιχειρηματιών, συμπεριλαμβανομένων του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, εκτόξευσε σήμερα ο Πρόεδρος Χριστόφιας, στα πλαίσια κοπής της Βασιλόπιττας σε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ.

Σε σχέση

με τις χθεσινές κριτικές του Αρχιεπίσκοπου για την απουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης από την πρωτοχρονιάτικη δοξολογία («έλαμψαν δια της απουσίας τους» και για «ντροπή της κυβέρνησης» έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος), ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι «φέτος δεν εστάλη ούτε πρόσκληση/ υπενθύμιση για την πρωτοχρονιάτικη λειτουργία» και διερωτήθηκε κατά πόσο υπήρχε στοχοπροσήλωση.

Σημείωσε, επίσης, ότι δεν είθισται την πρώτη μέρα του έτους, ο Αρχιεπίσκοπος να μιλά με τέτοιο τρόπο και καλά θα κάνει να κατανοήσει ότι έχουμε δικοινοτικό και όχι θεοκρατικό κράτος.

Τόνισε ότι, ενώ σέβεται την Εκκλησία, το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, και ότι ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε όποιο Θεό επιθυμεί. Τα ευρωπαϊκά κράτη δεν συμπεριφέρονται έτσι και ούτε εκχωρούν αρμοδιότητες τους στην Εκκλησία, επισήμανε ο πρόεδρος.

Όσον αφορά στη διακυβέρνηση, ο πρόεδρος ανέφερε ότι φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά και περήφανοι για τις υπηρεσίες μας την τελευταία πενταετία.

Για τον Αθανάσιο Ορφανίδη, επανέλαβε τις ίδιες κριτικές και τη δυσαρέσκειά του, ότι αντί να ελέγχει το τραπεζικό σύστημα, πολεμούσε την κυβέρνηση.

Για την Τρόικα, ο πρόεδρος είπε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να πετύχει τις λιγότερες αποκοπές, κάτι που πιστεύει ότι τα κατάφερε, σημειώνοντας ότι χώρες όπως η Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση.

Η Κυβέρνηση, κατάφερε να διασφαλίσει το 13ο μισθό και τον έλεγχο των υδρογονανθράκων, ανέφερε ο Πρόεδρος τονίζοντας ότι σε περίπτωση που η Τρόικα απαιτήσει την ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών, θα το αρνηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα