Μειώθηκε ο αριθμός των κτηνοτρόφων στην Πάφο

13:03 2/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με μόνο 356 κτηνοτρόφους συνεχίζεται ο κλάδος της κτηνοτροφίας στην Πάφο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Πάφου Ευαγόρα Χρυσάνθου, ο οποίος σημείωσε πως το 2004 στην επαρχία Πάφου υπήρχαν 1300 κτηνοτρόφοι ενώ σήμερα παρέμειναν στο επάγγελμα περίπου οι 356.

Αναφερόμενος στην κίνηση που παρατηρήθηκε τις μέρες των γιορτών, ο κ. Χρυσάνθου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως πολύ λίγα ζώα πούλησαν οι παραγωγοί κρέατος σε σύγκριση με άλλες χρονιές τις μέρες των εορτών

Ο κλάδος της κτηνοτροφίας, που παραδοσιακά

ήκμαζε τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, αρχίζει τώρα να παρακμάζει, ενώ αρκετοί κτηνοτρόφοι εγκαταλείπουν το επάγγελμα, είπε.

Όσον αφορά τις τιμές του κρέατος τις μέρες των γιορτών, ο κ. Χρυσάνθου ανέφερε ότι αυτές κυμάνθηκαν κάτω της τιμής του κόστους, τόσο για την τιμή που αγόρασαν οι κρεοπώλες όσο και για την τιμή που πούλησαν.

Ο μέσος όρος της τιμής για το κατσίκι που πουλούν οι παραγωγοί ανέρχεται από 2.60 μέχρι 2.80 το κιλό.

Πρόσθεσε επίσης πως η οικονομική κρίση που πλήττει και την Κύπρο δεν άφησε ικανοποιημένους ούτε τους κρεοπώλες με τις τιμές που πωλούσαν, οι οποίοι, όπως είπε, δεν κατάφεραν να πουλήσουν τα κιλά κρέατος που πούλησαν την προηγούμενη χρονιά.

Ο κ. Χρυσάνθου ανέφερε ακόμα πως αν επέτρεπαν στους παραγωγούς οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του κράτους να προχωρήσουν σε εξαγωγές, τότε οι κτηνοτρόφοι θα βρισκόντουσαν σε καλύτερη μοίρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μειώθηκε, Πάφο,meiothike, pafo