Χριστόφιας: Η οικονομική κρίση, θα περάσει με αρκετές ζημιές και αρκετές θυσίες

11:53 29/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι η οικονομική κρίση, θα περάσει με αρκετές ζημιές και αρκετές θυσίες.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι αν η οικονομική ανάπτυξη δεν συνοδεύεται από πολιτισμική ανάπτυξη, τότε είναι σαν να ανοίγουμε τρύπα στο νερό.
Εγκαινιάζοντας χθες βράδυ το νέο κτήριο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι οι τέχνες και ο πολιτισμός, έχουν στηριχθεί παγκοσμίως τα τελευταία πέντε χρόνια, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές

συνθήκες.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα το νέο κτήριο να αποτελέσει ένα είδος “ναού” του θεάτρου στο πολιτιστικό μέλλον της Κύπρου.Ευχήθηκε επίσης οι προοπτικές που διανοίγονται με τη λειτουργία του να αξιοποιηθούν σωστά από τον θεατρικό κόσμο της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε παράλληλα ότι ο χρόνος της επίσημης έναρξης των εργασιών του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου στο νέο του κτήριο, συμπίπτει με την άσκηση της καθόλα επιτυχημένης Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, γεγονός, σημείωσε, που θα μπορούσε να συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξη της πλούσιας κυπριακής πολιτιστικής ζωής.

Keywords
Τυχαία Θέματα