Χριστόφιας: Το Κούριο είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας

15:13 2/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έμφαση στη λεπτομέρεια ζήτησε από το προσωπικό της Γραμματείας Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι η εναρκτήρια εκδήλωση θα γίνει στο Κούριο στη Λεμεσό γιατί και εκεί είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Είμαστε μια οικογένεια και προσπαθούμε για το σπίτι μας και το σπίτι μας είναι η Κύπρος μας», ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαιώνοντας τα μέλη του προσωπικού για την πλήρη στήριξη

της Κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά.

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα, Ανδρέας Μαυρογιάννης είπε ότι η επίσκεψη του Προέδρου Χριστόφια πραγματοποιείται στο πλαίσιο των ενημερώσεων που τυγχάνει για το στάδιο προετοιμασιών της Κυπριακής Προεδρίας και «για να ακούσουμε τις συμβουλές του για τον τρόπο που πρέπει να εργαστούμε περαιτέρω για να είμαστε έτοιμοι την 1η Ιουλίου».

Εκ μέρους όλων, διαβεβαίωσε ότι «σ’ αυτό το κτίριο οι άνθρωποι δουλεύουν ακατάπαυστα. Το μόνο πράγμα που καταναλίσκουν περισσότερο είναι το ρεύμα, διότι δουλεύει μέχρι αργά το βράδυ αυτό το κτίριο». Θα συνεχίσουν, πρόσθεσε, αφειδώλευτα τις προσπάθειες για να πετύχει η Κυπριακή Προεδρία.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό της Γραμματείας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η άμεση επαφή είναι απαραίτητη, εκφράζοντας πλήρη στήριξη, συγχαρητήρια και ευχαριστίες για την όλη δουλειά που γίνεται. «Διότι όντως εργάζεστε σκληρά, σαν να και δεν είσαστε δημόσιοι υπάλληλοι», για να φέρετε – όπως πρόσθεσε – σε πέρας το μεγάλο και δύσκολο έργο της προετοιμασίας της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία, τα πράγματα ολοένα και στενεύουν, η δουλειά είναι τεράστια και θα πρέπει από δω και πέρα να ελέγξουμε τη λεπτομέρεια που αφορά και εμάς αλλά και τα διάφορα Υπουργεία και Τμήματα, σημείωσε λέγοντας ότι θα διοργανωθούν δεκάδες εκδηλώσεις όλων των επιπέδων από ομάδες εργασίας μέχρι Υπουργικές Σύνοδοι και Σύνοδοι που θα φιλοξενήσουν τα ανώτατα Οργανα ή στελέχη-καθοδηγητές της ΕΕ. «Κατά συνέπεια κρίνεται η κάθε δουλειά από τη λεπτομέρεια», είπε.

Μπορεί το πολιτικό αποτέλεσμα καμιά φορά να είναι σωστό και καλό, αλλά η οργάνωση της δουλειάς να δημιουργεί κακές εντυπώσεις και αντί να κριθεί μια δουλειά από το αποτέλεσμα κρίνεται, δυστυχώς, πάρα πολλές φορές από τον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται και από τις λεπτομέρειες, σημείωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

«Μπαίνουμε τώρα στον τομέα της λεπτομέρειας. Η δουλειά αφορά όλους μας. Ξεκινώντας από τον Πρόεδρο και καταλήγοντας εδώ στη Γραμματεία». Και στο Υπουργικό Συμβούλιο, είπε, κάνουν έλεγχο για το πού βρισκόμαστε. Δίνονται, ανέφερε, διαβεβαιώσεις. Ομως, επειδή ο ίδιος έχει εργαστεί παλαιότερα για τη διοργάνωση παγκόσμιων και παγκύπριων φεστιβάλ νεολαίας και άλλων μεγάλων εκδηλώσεων, έχει μάθει να απαιτεί τη λεπτομέρεια και μαζί με τον καθημερινό έλεγχο, μπορεί να έρθει η επιτυχία.

«Νοερά θα πρέπει να εξετάσουμε την αρχή και το τέλος της εκδήλωσης, από

Keywords
Τυχαία Θέματα