Δευτερολογία Τσίπρα κατά Κυβέρνησης και «ενότητα» στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

17:22 13/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επίθεση εξαπέλυσε εκ νέου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά της Κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του με την οποία ανοίγει η τελική κρίσιμη φάση του συνεδρίου που είναι αυτή των ψηφοφοριών με την προοπτική μετεξέλιξής του σε ενιαίο κόμμα να έχει τεθεί στο επίκεντρο ζωηρής διαμάχης. Ο κ. Τσίπρας

χαρακτήρισε την Κυβέρνηση «συμμορία καταστροφής», η οποία με «άνεση γκάνγκστερ» περνά σαν οδοστρωτήρας πάνω από δικαιώματα, από ανθρώπους και εξοντώνει ολόκληρες κοινωνικές ομάδες εναλλάσσοντας με ταχύτητα το ‘success story’ με τις απαιτήσεις της τρόικας.

Χαιρέτισε τον αγώνα όλων των εργαζομένων λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο πλευρό τους, και έκανε ειδική μνεία στους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην ΕΡΤ, που βρίσκονται την τρέχουσα περίοδο στη δίνη των απολύσεων. Χαρακτήρισε την νέα Δημόσια Τηλεόραση «πειρατικό κανάλι» συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον βρεθεί στην εξουσία θα αποκαταστήσει την νομιμότητα όσον αφορά στην ελληνική ραδιοτηλεόραση.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο αντίπαλος «θα δώσει τη μάχη μέχρις εσχάτων γιατί θα χάσει τα πάντα, διαπλοκή, προνόμια και πρόσβαση στην εξουσία», υπογραμμίζοντας ότι στο προσκήνιο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται ως δύναμη «εναλλαγής αλλά ως δύναμη τεράστιων αλλαγών και ανατροπών».

Εκτίμησε, επίσης, ότι η νέα δικομματική κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη και απυήθηνε έκκληση για συστράτευση σε αυτόν τον κοινό «ανένδοτο αγώνα», όπως είπε, για την ανάδειξη στην εξουσία μιας κυβέρνησης της αριστεράς σε όλους και ιδιαίτερα σε όλους τους αριστερούς δημοκρατικούς πολίτες.

Κάλεσε δε τους νέους να μην εγκαταλείπουν την Ελλάδα όσο δύσκολη και αν είναι η κατάσταση υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα «δεν ανήκει στους δανειστές, η Ελλάδα δεν θα γίνει αποικία χρέους».

Απευθυνόμενος στα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τους ζήτησε να ενισχύσουν όλα τα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης που λειτουργούν στη χώρα προκειμένου να συνεισφέρουν στην ανακούφιση του λαού το δυνατόν περισσότερο.

Το μεγαλύτερο μέρος της δευτερολογίας του κ. Τσίπρα ήταν αφιερωμένο στα του ΣΥΡΙΖΑ και στις διαφωνίες που έχουν διατυπωθεί για την προοπτική και τον τρόπο μετεξέλιξής του σε ένα ενιαίο κόμμα, κάτι που σημαίνει την αυτοδιάλυση των συνιστωσών.

Με αφορμή την ηχηρή παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος ανοιχτά διαφώνησε με την προοπτική αυτή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν εξεπλάγην από την τοποθέτηση του κ. Γλέζου γιατί είναι μια πάγια άποψή του αλλά στενοχωρήθηκε γιατί επέλεξε να μιλήσει σαν εκπρόσωπος μιας συνιστώσας και όχι ως εκπρόσωπος μιας «ιστορικής γενιάς αγώνων, ανθρώπων, θυσιών». Χαρακτήρισε τον κ. Γλέζο «συνισταμένη των αγώνων της αριστεράς που εκπροσωπεί όλα εκείνα που έκαναν την αριστερά να επιβιώσει από διωγμούς και παρανομίες» καταλήγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να τιμά και να σέβεται τα σύμβολα.

Εντούτοις, συνέχισε, η αλήθεια τίθεται από την ίδια τη ζωή, που ζητά υπερβάσεις καθώς οι εκατοντάδες χιλιάδες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές δεν είναι δεδομένοι. Πρέπει να κερδηθούν και για να γίνει αυτό δεν πρέπει να αλλάξουν αυτοί, που ήδη έκαναν ένα βήμα με την ψήφο τους, αλλά ν’ αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τους πείσει ότι μπορεί να κυβερνήσει.

«Τι θα πούμε σε αυτό τον κόσμο; Ότι ο νέος φορέας είναι ένα κόμμα με 14 καταστατικά και 14 προγράμματα; Ότι σε καλούμε να εμπιστευθείς ένα κόμμα, του οποίου τα όργανα δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένα;», διερωτήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα