Δεκαπέντε λαθρομετανάστες συνέλαβαν στην Αλικαρνασσό οι τουρκικές αρχές

16:44 8/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

H τουρκική εφημερίδα Bugun στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο «Εληξε το ταξίδι προς την ελπίδα» γράφει ότι 15 λαθρομετανάστες που κατέβαλαν προσπάθεια να φύγουν στο εξωτερικό με παράνομο τρόπο από την περιοχή της Αλικαρνασσού, συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού στην περιοχή Τουργκούτρεϊς.

Οι 15 λαθρομετανάστες που προσπαθούσαν να μεταβούν στην Κω και ο διακινητής τους ετέθησαν υπό κράτηση. Οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι κατέβαλαν το ποσό των 2500 ευρώ κατά άτομο, σχεδίαζαν να μεταβούν από την Αλικαρνασσό στην Κω και στη συνέχεια σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία

και η Ιταλία.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η «Ραντικάλ» στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Εμεινε στην μέση η φυγή με ταχύπλοο». Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι σκάφος του Λιμενικού από το Τουρκουτρεϊς ενώ έκανε περιπολία, παρατήρησε στα ανοικτά του νησιού Καργκί , ένα ταχύπλοο από το οποίο ζήτησε να σταματήσει, αλλά αυτό δεν σταμάτησε και το ταχύπλοο των 8 μέτρων με την ονομασία “Fantasy 1” προσπάθησε να διαφύγει αναπτύσσοντας ταχύτητα. Μετά από καταδίωξη 15 λεπτών, σταμάτησε και γύρω στις 01:00 ετέθησαν υπό κράτηση 15 λαθρομετανάστες από διάφορες χώρες και ο διακινητής τους.

Από τους λαθρομετανάστες εκ των οποίων οι επτά ήταν παιδιά, οι τρεις ήταν από τη Συρία, οι πέντε από την Μπούρμα, οι δύο από το Αφγανιστάν και οι πέντε από την Παλαιστίνη.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η «Μιλλιέτ» στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο « Το ταξίδι προς την ελπίδα τελείωσε στην Αλικαρνασσό». Η «Μιλλιέτ» ( έκδοση Σμύρνης) αναφέρεται στο θέμα στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο «Οι φτωχοί διαφεύγουν με σκάφη ενώ οι πλούσιοι με θαλαμηγούς». Επίσης, γράφει ότι στο Αίβαλί διεσώθησαν 28 λαθρομετανάστες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν με φουσκωτό Zodiac.

Keywords
Τυχαία Θέματα