Δεν τα βρήκαν ΟΕΒ – Συντεχνίες για συλλογικές συμβάσεις

08:46 27/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αναστάληκε ψες ο διάλογος μεταξύ Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και Συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ όσον αφορά στις συλλογικές συμβάσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της ΣΕΚ Ανδρέα Μάτσα στο ΚΥΠΕ η συνάντηση που είχαν ολοκληρώθηκε «χωρίς να υπάρξει κοινή κατάληξη και δυστυχώς ένα κοινό πλαίσιο συμφωνίας».

«Δεν έχουμε καταφέρει

να βρούμε μια συναινετική προσέγγιση μαζί με την εργοδοτική πλευρά παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί», πρόσθεσε, «οπότε προς το παρόν ο διάλογος που ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες αναστέλλεται και ανάλογα με τις εξελίξεις μπορεί κάποια στιγμή να τον συνεχίσουμε».

Το μέλημα της συνδικαλιστικής πλευράς είναι η κατοχύρωση της εύρυθμης λειτουργίας των εργασιακών σχέσεων και των υφιστάμενων συλλογικών συμβάσεων, ανέφερε.

Κληθείς να πει κατά πόσο αναμένεται να υποβληθεί κάποια συμβιβαστική πρόταση από πλευράς Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο κ. Μάτσας είπε ότι «τα πάντα είναι ανοιχτά από τη στιγμή που εμείς πλέον θα προσπαθήσουμε να κατοχυρώσουμε τη θεσμοθετημένη διαδικασία ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων».

Από πλευράς του. ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ Σωτήρης Φελλάς ανέφερε ότι αύριο αναμένεται να γίνουν δηλώσεις από τους Γενικούς Γραμματείς των δύο Συντεχνιών Νίκο Μωυσέως και Πάμπη Κυρίτση, είτε πριν ή μετά την πραγματοποίηση του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα