Δεν θα υποσταλεί το λάβαρο του αγώνα αντιμετώπισης της αντεργατικής εφαρμογής του Μνημονίου, δηλώνει ο ΓΓ ΔΕΟΚ

19:02 15/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το μήνυμα ότι δεν θα υποσταλεί «το λάβαρο του ταξικού αγώνα για αντιμετώπιση της αντεργατικής εφαρμογής του ισοπεδωτικού Μνημονίου» έστειλε σήμερα ο ΓΓ ΔΕΟΚ Διομήδης Διομήδους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΟΚ, ο κ. Διομήδους, σε ομιλία του σε εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Ιάκωβο Κατσουνωτό, είπε ότι σήμερα, όσο ποτέ πριν, «οφείλουμε να αναδείξουμε την διαχρονική κοπιώδη πορεία ανθρώπων όπως ο Ιάκωβος Κατσουνωτός αφού με αφορμή και επίκληση της βαθιάς οικονομικής κρίσης απειλούνται ή και κατεδαφίζονται

όλα όσα κέρδισε με θυσία και με μόχθο των εργαζομένων και των ηγετών τους το εργατικό κίνημα».

«Μέσα στις τρέχουσες δύσκολες εξελίξεις στοχοποίηθηκαν οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και ευάλωτοι συμπολίτες μας. Στοχοποιήθηκε το ίδιο το εργατικό ταξικό κίνημα, τα επιτεύγματα και οι κατακτήσεις για τους μισθωτούς και ευρύτερα τα αδύνατα λαϊκά στρώματα», πρόσθεσε.

Ο κ. Διομήδους έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τον εργοδοτικό κόσμο, την Κυβέρνηση και τα συγκυβερνώντα κόμματα ότι δεν θα υποσταλεί το λάβαρο του ταξικού αγώνα κατά του ισοπεδωτικού μνημονίου που πλήττει κρίσιμα την μεσαία τάξη μισθοσυντήρητων και βιοτεχνών, και που παράλληλα σπρώχνει τα χαμηλότερα στρώματα μισθωτών, άνεργων, χαμηλο-συνταξιούχων και ευάλωτων ομάδων στην εξαθλίωση της φτώχειας.

Ανέφερε, επίσης, ότι με ευαισθητοποίηση, δυναμισμό, μαχητικότητα, επαγγελματισμό και αυταπάρνηση η ΔΕΟΚ πρωτοπορεί στις νέες διεκδικήσεις και στην δημιουργία κοινωνικών αναχωμάτων προστασίας.

Η ΔΕΟΚ, είπε, διεκδικεί με σαφείς και ορθολογιστικούς στόχους: Την κάθαρση και τιμωρία όλων όσων με πράξεις ή και παραλείψεις οδήγησαν το τόπο στην τρέχουσα κοινωνικοοικονομική τραγωδία, την προστασία και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου μισθοσυντήρητών, συνταξιούχων, άνεργων και ευάλωτων συμπατριωτών μας, την προστασία και κατοχύρωση των εργατικών δικαιωμάτων και του ιδίου του εργατικού κινήματος, την οικονομική ανάπτυξη με ανθρωποκεντρικό και κοινωνικό χαρακτήρα και την απελευθέρωση της Κύπρου μας με την απαλλαγή της Τουρκικής ημικατοχής.

«Έτσι με πράξη, ρόλο και συνδικαλιστική δράση θα τιμήσουμε μεγάλους ανθρώπους ηγέτες σκαπανείς της ΔΕΟΚ όπως ο Ιάκωβος Κατσουνωτός. Παράδειγμα και υπόδειγμα προς μίμηση το έργο του», κατέληξε ο κ. Διομήδους.

Keywords
Τυχαία Θέματα