Δεν τίθεται θέμα χρονικής επιμήκυνσης, για την υλοποίηση του δημοσιονομικού προγράμματος αναφέρει η Λαγκάρντ

11:32 15/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μήνυμα προς την Αθήνα ότι δεν τίθεται θέμα χρονικής επιμήκυνσης, για την υλοποίηση του δημοσιονομικού προγράμματος, την παρούσα χρονική στιγμή, έστειλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την ώρα, που δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, επικαλούμενο προκαταρκτική έκθεση της

τρόικα, τονίζει ότι σύμφωνα με τον τελευταίο έλεγχο υπάρχουν αποκλίσεις στους 210 από τους 300 στόχους που τέθηκαν στην Αθήνα.
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι οι συζητήσεις είτε για παράταση, είτε για πρόσθετη χρηματοδότηση είναι πρόωρες.

Προέχει, πρόσθεσε, η αλλαγή νοοτροπίας, η σωστή αποτύπωση των γεγονότων και ακολούθως η συζήτηση με τις ελληνικές αρχές για να διαπιστώσουμε πως προσεγγίζουν την κατάσταση με τη νέα τους στρατηγική.
Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι οι κυβερνώντας στην Ελλάδα είναι καλύτερα να εφαρμόζουν το πρόγραμμα από το να μιλούν γι’ αυτό.
Την ίδια ώρα, η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα, να δίνει στην Αθήνα, το πολύ μερικές εβδομάδες παράταση για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων και να απορρίπτει ως τελείως απαράδεκτο, το αίτημα για χρονική παράταση δυο ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα