ΔΕΟΚ : Παροτρύνει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην αυριανή διαμαρτυρία

15:05 12/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η ΔΕΟΚ, με σημερινή ανακοίνωση, καλεί τους εργαζόμενους μέλη της να δώσουν δυναμικό παρών στην αυριανή διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «με δυναμισμό, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τα μέλη της ΔΕΟΚ θα δώσουν αύριο το παρών τους στη διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή από τις 9:00-12:00».

«Ολοι

οι εργαζόμενοι και όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του τόπου θα υψώσουμε βροντερή φωνή ενάντια στα άδικα, αντιεργατικά και οδυνηρά μέτρα που αποφάσισαν ερήμην του συνδικαλιστικού κινήματος Κυβέρνηση και κοινοβουλευτικά κόμματα την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011», προστίθεται.

«Μέτρα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «που πλήττουν κατά την άποψη της ΔΕΟΚ, ισοπεδωτικά και αδιάκριτα μισθωτούς μέσου και χαμηλού εισοδήματος, χαμηλοσυνταξιούχους, άνεργους, λήπτες δημοσίου βοηθήματος και μονογονιούς. Μέτρα κατάργησης ή και μείωσης κοινωνικών παροχών που συρρικνώνουν ακόμα περισσότερο την κοινωνική προστασία και πρόνοια».

Σημειώνεται ότι «όσον αφορά μέτρα πάταξης φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής και μέτρα ενίσχυσης της συνεισφοράς του πλούτου μένουν μόνο στο θεωρητικό επίπεδο. Επίσης κυβέρνηση και κόμματα απότυχαν να συμφωνήσουν και να προωθήσουν μέτρα ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας».

Η ΔΕΟΚ αναφέρει, επίσης, ότι «το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δέχεται επιθέσεις από το κυβερνητικό και πολιτικό σύστημα το τελευταίο διάστημα. Οι τελευταίες αποφάσεις του Προεδρικού χωρίς κοινωνικό διάλογο και συλλογικές διαπραγματεύσεις στρέφονται καίρια ενάντια στην ύπαρξη, το ρόλο και το λόγο του εργατικού κινήματος», προσθέτει.

«Αυτή η πρακτική», συνεχίζει, «δεν μπορεί να γίνει ανεχτή. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει. Με ενότητα και σκληρή πάλη, με κινητοποιήσεις και βροντερή αντίδραση και διαμαρτυρία θα προστατεύσουμε τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων, αλλά φυσικά και το βιοτικό επίπεδο της εργατικής τάξης και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων».

«Όλοι μαζί στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή για να στείλουμε το μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα