Δέσμευση Αναστασιάδη να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με το ΔΗΚΟ

22:52 29/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συλλογική διακυβέρνηση και τήρηση του προγράμματος διακυβέρνησης που προετοίμασαν από κοινού ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ υποσχέθηκε απόψε ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας σε εκδήλωση των κλαδικών οργανώσεων ΔΗΚΟ, ο κ. Αναστασιάδης μίλησε για ένα λεπτομερέστατο

πρόγραμμα διαχείρισης της οικονομικής κρίσης που έχει καταρτιστεί μέσα από την ανασυγκρότηση του κράτους έτσι ώστε να είναι φιλικότερο προς τους επιχειρηματίες καθώς και μέσα από συγκεκριμένα μέτρα που θα αφορούν μεταξύ άλλων στην ενθάρρυνση των επενδύσεων, την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

«Θέλω να είμαι έντιμος – και αυτή θα είναι και η νέα πολιτική κουλτούρα – όπως υπήρξα μια ζωή, ευθύς, χωρίς να υπολογίζω πολιτικό κόστος», είπε. Η θέση μας, ανέφερε, «όσον αφορά στους Ημικρατικούς οργανισμούς ποτέ δεν ήταν η ιδιωτικοποίηση, δηλαδή η αποκρατικοποίηση». Ήμασταν, πρόσθεσε, «υπέρ της μετοχοποίησης, με το πλειοψηφικό πακέτο να το κατέχει η Κυβέρνηση, με ένα μέρος να πηγαίνει στους υπαλλήλους για να νοιώθουν ότι είναι συμμέτοχοι και με ένα στρατηγικό επενδυτή, πάντοτε προστατεύοντας τους εργαζόμενους».

Ο κ. Αναστασιάδης συνέχισε λέγοντας ότι «στο διάλογο με το ΔΗΚΟ αντιληφθήκαμε ότι υπήρχε μια δέσμευση, μια πολιτική που δεν έφτανε ούτε ως τη μετοχοποίηση, κι αυτό θεωρήθηκε ότι δεν ήταν το μέγιστο που μπορούσε να μας εμποδίσει από το να προχωρήσουμε σε συνεργασία». Διατηρούμε τη θέση μας, διευκρίνισε, «αλλά σεβόμαστε τη θέση του ΔΗΚΟ και δεν πρόκειται να προχωρήσουμε μονομερώς ή κατ’ αυθαίρετο τρόπο παραγνωρίζοντας αυτό που έχουμε συμφωνήσει: ότι δεν είναι της ώρας ούτε η μετοχοποίηση, ούτε η ιδιωτικοποίηση».

«Αυτό που προέχει και ήταν η θέση που υιοθετήσαμε κατά το διάλογό μας είναι ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας έτσι ώστε οι ημικρατικοί οργανισμοί να καταστούν ευέλικτοι και να μπορούν να αποδώσουν αυτό που ο καθένας προσδοκεί και οι υπηρετούντες και οι υπηρετούμενοι».

Κάλεσε τους εργαζομένους να μην ανησυχούν και να μην λαμβάνουν υπόψη «τα σλόγκαν και τους ψίθυρους του ΑΚΕΛ που διαδίδονται στις τάξεις των εργαζομένων». Ο Πρόεδρος, είπε, «δεν θα είναι ‘της κεφαλής του που θα κάμνει’ – να το πω έτσι κυπριακά – αλλά θα είναι με τη συνεργασία εκείνων των κομμάτων που θα συμμετέχουν στη διακυβέρνηση». Συνεπώς, πρόσθεσε, «δεν θα προχωρεί κανένας αυθαίρετα παραγνωρίζοντας τους συνεργάτες του ή αν θέλετε προδίδοντας τους συνεργάτες του».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος ανέφερε ότι «κάναμε ένα πρόγραμμα για να υλοποιήσουμε, για να το εφαρμόσουμε, πάντοτε με πλήρη αρμονία, με πλήρη συνεννόηση, με πλήρη αλληλοσεβασμό». «Μέχρι και το τελευταίο ιώτα θα υλοποιήσουμε» όσα συμφωνήσαμε, δεσμεύθηκε. Ο κ. Αναστασιάδης άσκησε κριτική στην παρούσα Κυβέρνηση γιατί έχει δεσμευθεί στην Τρόικα πως αν δεν είναι βιώσιμο το χρέος τότε θα εξεταστεί η ιδιωτικοποίηση Ημικρατικών οργανισμών. Όλοι κατανοούμε ότι αυτή η πρόνοια αναφέρεται στους κερδοφόρους Ημικρατικούς, είπε.

Την ίδια ώρα υποσχέθηκε ότι «θα δώσουμε μάχες και αγώνα έτσι ώστε να αποτρέψουμε όσα εκείνοι μας δέσμευσαν». Επιτέλους, είπε, «κάποια ώρα πέρα από τη διάσωση ‘το κόμμα και τα μάτια σας’ – θυμάστε τη φράση – υπάρχει η πατρίδα και τα μάτια μας», είπε.

Σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθηνε ο Επίτροπος του ΔΗΚΟ για θέματα του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα Αλέκος Τρυφωνίδης εξήρε το ρόλο των κλαδικών ΔΗΚΟ οι οποίες, όπως είπε, βρίσκονται διαχρονικά στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Μίλησε για ένα δυνατό, ισχυρό πρόγραμμα διακυβέρνησης που προετοιμάστηκε για να βγει ο τόπος «από το τέλμα στο οποίο τον έφερε η παρούσα κυβέρνηση». Με τη σφραγίδα του Νίκου Αναστασιάδη, ναι, φιλοδοξούμε να σώσουμε την πατρίδα μας, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα