Διαδικτυακή συζήτηση με τους πολίτες για τον τραπεζικό τομέα, διοργανώνει η Κομισιόν

17:03 7/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Διαδικτυακή συζήτηση με τους πολίτες και τους φορείς με θέμα το μέλλον του τραπεζικού τομέα στην ΕΕ, διοργανώνει από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του Μήνα Ενιαίας Αγοράς.

Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος πολίτες, επιχειρήσεις, οργανισμοί και εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα διατυπώσουν προτάσεις για το μέλλον του τραπεζικού τομέα.

Σύμφωνα με την Κομισιόν θα τεθούν σε συζήτηση 140 προτάσεις από 27 χώρες της ΕΕ για διάφορα θέματα, από μια πρόταση για τη δημιουργία ενιαίας αρχής προστασίας των Ευρωπαίων καταναλωτών

όσον αφορά όλες τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, έως μια πρωτοβουλία για τη ρύθμιση ενυπόθηκων δανείων σε πολλά νομίσματα σε όλη την ΕΕ.

Επιπλέον, θα διεξαχθούν 18 ζωντανές διαδικτυακές συνομιλίες σε 9 διαφορετικές γλώσσες, με εκπροσώπους της οργάνωσης Finance Watch, των Κεντρικών Τραπεζών της Γαλλίας, της Φινλανδίας και της Βουλγαρίας, έναν ευρωβουλευτή και άλλους πολλούς.

Οπως τονίζει η Επιτροπή, η συζήτηση αυτή για τον χρηματοπιστωτικό τομέα γίνεται σε μια στιγμή που οι επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης είναι ακόμη έντονα αισθητές στην καθημερινή ζωή των πολιτών και των επιχειρήσεων. Μεμονωμένα άτομα, οργανισμοί και επιχειρήσεις από κάθε κράτος μέλος θα έχουν την ευκαιρία να επισημάνουν τα εμπόδια που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν και να διατυπώσουν τις προτάσεις τους για λήψη μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το διαδικτυακό φόρουμ προσφέρει στους ενδιαφερομένους μια μοναδική και άμεση γραμμή επικοινωνίας με τους πολιτικούς ιθύνοντες στις Βρυξέλλες. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Μήνα Ενιαίας Αγοράς, το φόρουμ φιλοξενεί διαδοχικές συζητήσεις σχετικά με τα ακόλουθα τέσσερα θέματα: απασχόληση, κοινωνικά δικαιώματα, τράπεζες και ηλεκτρονικό εμπόριο.

«Είχαμε δύο πραγματικά εποικοδομητικές εβδομάδες διαδικτυακών συζητήσεων για βασικά ζητήματα της Ενιαίας Αγοράς, την απασχόληση και το μέλλον των κοινωνικών δικαιωμάτων σε ένα μεταβαλλόμενο οικονομικό πλαίσιο», δήλωσε ο Επίτροπος ενιαίας αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ. Οπως είπε, υποβλήθηκαν και συζητήθηκαν πολλές εκατοντάδες προτάσεις πολιτικής, ενώ την επόμενη εβδομάδα οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στο ακανθώδες ζήτημα της ρύθμισης των τραπεζών. «Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη του απλού πολίτη για το τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε ένα σταθερότερο τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη και να διασφαλίσουμε ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας, και όχι οι φορολογούμενοι, θα πληρώνει το μερίδιο κόστους που του αναλογεί», κατέληξε ο Γάλλος Επίτροπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα