Διακαναλική συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς

15:33 2/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Ψήφο ενάντια στη μιζέρια και στη μοιρολατρία, ψήφο υπευθυνότητας, ενότητας και ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου», χαρακτήρισε την εκλογική υποστήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Πρόεδρος της, Φώτης Κουβέλης.

Κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης Τύπου, ο κ. Κουβέλης τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης Κυβέρνησης από όλες τις προοδευτικές, όπως είπε, δυνάμεις του

τόπου. Πρόκειται για πρόταση που η Δημοκρατική Αριστερά θα καταθέσει και τυπικά στην περίπτωση που η εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης φτάσει στα χέρια της.

Βασικές προϋποθέσεις για μια τέτοια σύμπραξη θα είναι η φερεγγυότητα στην οποιαδήποτε πολιτική προγραμματική συμφωνία –και όχι τα πρόσωπα- και η απαγκίστρωση από το Μνημόνιο. Η απαγκίστρωση αυτή είναι κίνηση που, κατά τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, θα πρέπει να συνοδεύεται από την ύπαρξη μιας νέας συμφωνίας, στην οποία θα περιλαμβάνονται μεταρρυθμίσεις «προοδευτικού χαρακτήρα», όπως είναι η αναδιοργάνωση του Δημοσίου Τομέα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πού ακριβώς τοποθετείται μέσα στο υπάρχον πολιτικό φάσμα η Δημοκρατική Αριστερά, πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ ή στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε το κόμμα του «κόμμα του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού», κόμμα που δεν έχει καμία σχέση με άλλες δυνάμεις που στηρίζουν τη στασιμότητα.

Σε άλλη ερώτηση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους μετανάστες, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να καταγγείλει τη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, εξαιτίας της οποίας χιλιάδες μετανάστες επαναπροωθούνται στην Ελλάδα, που είναι μόνο πέρασμα προς την Ευρώπη, από τις αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες είναι ο τελικός τους προορισμός. Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι οι μετανάστες που δεν έχουν δικαίωμα ασύλου και δεν είναι νόμιμα στη χώρα μας, θα πρέπει να επιστρέφουν στις χώρες προέλευσής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα