Διάλογο, με στόχο να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης, ζητεί ο Γ. Λαμάρης

19:37 19/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ καλεί την Κυβέρνηση να ανοίξει διάλογο με στόχο να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης και να παραδειγματισθούμε όλοι, όπως είπε ο κ. Λαμάρης σε ομιλία του στην αποψινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014, από την κοντινή μας Ελλάδα, που, ενώ επιχειρείται εδώ και περισσότερο από ένα έτος να πεισθεί ο λαός

της ότι η χώρα μπαίνει σε πορεία ανάκαμψης, την ίδια στιγμή, οι δεινοί αξιωματούχοι του ΔΝΤ και της Τρόικα έχουν απαίτηση για υπογραφή νέου προγράμματος λιτότητας, κάτι που συνεπάγεται με νέο κύκλο μέτρων και ύφεσης.

«Ως ΑΚΕΛ», δήλωσε ο κ. Λαμάρης, «πιστεύουμε ότι κάτι παρόμοιο θα γίνεται και στο τόπο μας, αφού θα τίθενται συνέχεια ενώπιον μας νέα εκβιαστικά διλήμματα, για αυτό η Κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προβληματιστεί για το πού οδηγούμαστε και να μελετήσει και άλλες εναλλακτικές επιλογές. Να προβληματιστεί ότι για να δοθεί προοπτική στο λαό, θα πρέπει να απαγκιστρωθούμε από τη θηλιά του μνημονίου, που μας οδηγεί σε ένα παρατεταμένο αλλά και επικίνδυνο αδιέξοδο».

«Η δική μας πρόταση είναι κατατεθειμένη στο τραπέζι του διαλόγου», είπε ο κ. Λαμάρης, προσθέτοντας πως η πρότασή τους «διακρίνεται από χαρακτηριστικά, όπως αυτά της προοπτικής στην οικονομία και στην κοινωνία, της ευελιξίας χειρισμών στην οικονομική πολιτική, καθώς και της δημιουργίας δυνατοτήτων ανάπτυξης, παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών, ως συνεπακόλουθο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και εισοδημάτων για τους πολίτες».

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Προϋπολογισμού αυτού, όπως ανέφερε ο κ. Λαμάρης, «είναι η λιτότητα και η αντιαναπτυξιακή προσέγγιση αντιμετώπισης των συνεπειών μιας παγκόσμιας βαθειάς οικονομικής ύφεσης, ως συνεπακόλουθα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, ενός συστήματος που οι σημερινοί κυβερνώντες εδώ και δεκαετίες ασπάζονται και εργάζονται να εφαρμόσουν και στον τόπο μας».

«Το ερώτημα που πλανάται, και που δυστυχώς οι κυβερνώντες αρνούνται και να ακούσουν και να συζητήσουν, είναι αν τελικά αυτή η δοκιμασμένη προσέγγιση μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι βέβαια η έξοδος από την κρίση και η διάσωση της οικονομίας της χώρας».

«Ως ΑΚΕΛ», δήλωσε ο κ. Λαμάρης, «εκφράσαμε και δημόσια την άποψή μας, χωρίς να θεωρούμε τις προσεγγίσεις μας ως θέσφατο, καταθέτουμε προβληματισμό και επιθυμούμε συζήτηση, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και με την κοινωνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα