Διάλογο με σύνεση και συναίνεση, στηρίζει η ΓΓ της ΠΟΓΟ

09:06 27/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η συναίνεση θα πρέπει να οικοδομηθεί γύρω από τον κοινό στόχο για λύση δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας και θα πρέπει εξ αρχής να αποκρούσουμε τις προσπάθειες όλων όσοι εποφθαλμιούν να κλείσουν το Κυπριακό εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, δήλωσε η ΓΓ της ΠΟΓΟ, Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά.

Σε ομιλία της σε μουσικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο,

με τίτλο «Μια στάση εδώ» με τον Κούλη Θεοδώρου και το σχήμα του, στα πλαίσια του φεστιβάλ που διοργάνωσε η ΕΔΟΝ και η ΠΟΓΟ, η κ. Κουκουμά είπε ότι όλα δείχνουν ότι το ερχόμενο Φθινόπωρο θα γίνει εκ νέου προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών.

«Πεποίθησή μας είναι ότι θα πρέπει να πορευτούμε σε αυτό το διάλογο με σύνεση και συναίνεση, όχι με τη στρεβλή έννοια που δόθηκε στη λέξη το τελευταίο διάστημα, αλλά με τη συναίνεση που προκύπτει γύρω από το στρατηγικό στόχο που θα πρέπει να έχει η δική μας πλευρά. Ακούραστος αγώνας για λύση, απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου, λύση στα πλαίσια του ΟΗΕ, λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή αναφέρεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ», σημείωσε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η συναίνεση, είπε, θα πρέπει να οικοδομηθεί γύρω από αυτό το κοινό στόχο, ενώ ταυτόχρονα σημείωσε θα πρέπει εξ αρχής να αποκρούσουμε τις προσπάθειες όσων εποφθαλμιούν να κλείσουν το Κυπριακό εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας.

Η κ. Κουκουμά αναφέρθηκε και στην αντίδραση εξ αρχής που εξέφρασε το κόμμα της στο διορισμό συνομιλητή εκ μέρους της δικής μας πλευράς, όχι σε σχέση με την επιλογή του προσώπου αλλά με πρακτικά ζητήματα και δυσκολίες που θα προκύψουν από αυτή την πρωτοβουλία της συγκυβέρνησης.

Εμείς, πρόσθεσε, «πρέπει να είμαστε η πλευρά που δίνει τη μέγιστη σημασία στην επίλυση του Κυπριακού και όχι να διορίζει κάποιο να ασχοληθεί με αυτό», προσθέτοντας πως είναι πραγματικά κρίμα 39 χρόνια προσπαθειών να θυσιάζονται στο βωμό επικοινωνιακών τακτικών για εσωτερική κατανάλωση.

Η κ. Κουκουμά έστειλε επίσης το μήνυμα πως η ΠΟΓΟ με το Λαϊκό Κίνημα και το ΑΚΕΛ θα δώσουν καθημερινά μάχες ενάντια στις πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση.

Αναφερόμενη στον Δημήτρη Μητροπάνο, η κ. Κουκουμά είπε πως ο μεγάλος καλλιτέχνης χάραξε με την παρουσία του τη δική του συμβολή στο λαϊκό τραγούδι μεγαλώνοντας γενιές και γενιές με τα ζεϊμπέκικα του.

Σπουδαίος καλλιτέχνης είπε, αλλά πάνω από όλα αυθεντικός.

Στην ομιλία της στην εκδήλωση ανέφερε πως στη σημερινή περίοδο όπου οι αξίες και το μέτρο που θέτει ο καπιταλισμός απειλεί κάθε ανθρώπινο στοιχείο της κοινωνίας, η ΠΟΓΟ δίνει τη δική της απάντηση ότι «ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε ζωτικό μοχλό πολιτικής και κοινωνικής ανάτασης, διαμορφώνοντας μια κοινωνία που να αρνείται τα σάπια προϊόντα της υποκουλτούρας και να προβάλλει ένα αυθεντικό τρόπο ζωής κι ένα πρότυπο ανθρώπου που θα δημιουργεί τη ζωή, θα διεκδικεί το αύριο και θα υπερασπίζεται πανανθρώπινες αξίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα