Διαμαρτυρία καταστηματαρχών για την Ερμού στη Λάρνακα

14:05 10/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων  που βρίσκονται στην ανακατασκευασμένη πλατεία Ερμού, στο εμπορικό κέντρο της  Λάρνακας. Η εκδήλωση έγινε στην παρουσία του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα  Μωϋσέως και των δύο υποψηφίων Δημάρχων Νίκου Κλεάνθους και Ανδρέα  Λουρουτζιάτη.

Οι καταστηματάρχες ζητούν το άνοιγμα των εκατό περίπου μέτρων του δρόμου που  έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση εδώ και δυόμιση χρόνια και υποστηρίζουν ότι με  τον τρόπο αυτό θα απαμβλυνθεί το κομφούζιο που παρατηρείται με την τροχαία κίνηση  στην περιοχή, ενώ ευελπιστούν

ότι θα αυξηθεί η κίνηση του αγοραστικού κοινού στο  εμπορικό κέντρο.

Οι καταστηματάρχες έσπασαν τις αλυσίδες που κρατούσαν το δρόμο κλειστό για την τροχαία κίνηση και έτσι για μισή περίπου ώρα ο δρόμος άνοιξε για τα αυτοκίνητα οι οδηγοί των οποίων υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά την κίνηση αυτή. Λόγω του ότι ο δρόμος είναι κλειστός σε αυτά τα εκατό περίπου μέτρα, οι οδηγοί αναγκάζονται να κάνουν ολόκληρη διαδρομή από δρόμους που βρίσκονται πίσω από τα καταστήματα προκειμένου να μεταβούν σ’ αυτά.

Με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταστηματαρχών του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας Άκης Σταύρου, ανέφερε ότι «υπάρχει εδώ και δυόμιση χρόνια η πάγια θέση των καταστηματαρχών και του συνδέσμου καταστηματαρχών του εμπορικού κέντρου για να διανοίξουν τα100 μέτρα της οδού Ερμού, τα οποία παραμένουν κλειστά και να δοθούν στην κυκλοφορία. Με το δρόμο κλειστό δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στην προσέλευση του αγοραστικού κοινού στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας».

Πρόσθεσε ότι «ύστερα από πολλές διαβουλεύσεις και συζητήσεις που είχαμε με τις τοπικές δημοτικές αρχές δεν κατέστη δυνατόν να εισακουστεί έστω και το τελευταίο μας αίτημα να ανοίξει έστω και για 15 μέρες πιλοτικά ο δρόμος, προκειμένου να δούμε πως λειτουργεί το εμπορικό κέντρο μετά την ανάπλαση της πλατείας Ερμού. Υστερα από έκτακτη γενική συνέλευση του συνδέσμου καταστηματαρχών αποφασίσαμε όπως πάρουμε σήμερα δυναμικά μέτρα, με πρώτο τη διάνοιξη του δρόμου έστω και για μισή ώρα, για να δοθεί η ευκαιρία στις δημοτικές αρχές να δουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη διάνοιξη του δρόμου, αντίθετα παρουσιάζονται πολλαπλά προβλήματα με το να παραμένει κλειστός», είπε.

Οι καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας ανέφεραν εξάλλου ότι υπάρχουν και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σημειώνονοντας ότι μεταξύ αυτών είναι και το γεγονός πως «μόνο στο κέντρο της πόλης ισχύουν οι κανονισμοί της τροχαίας, ενώ σε άλλα εμπορικά κέντρα υπάρχει αυθαιρεσία», με αποτέλεσμα οι τροχονόμοι να «γράφουν συνέχεια πρόστιμα προς το αγοραστικό κοινό».

Ανέφεραν επίσης ότι οι δημοτικές αρχές «υποσχέθηκαν ότι θα περνούσαν μικρά λεωφορεία από το εμπορικό κέντρο, ώστε να υπάρχει εναλλακτική λύση για το κοινό, αλλά αυτό το μέτρο δεν εφαρμόστηκε. Αντίθετα, κάποιες στάσεις λεωφορείων που υπήρχαν παλιά, σήμερα έχουν γίνει παρκόμετρα. Διώχνοντας το αυτοκίνητο θα νεκρώσουμ

Keywords
Τυχαία Θέματα