Διαπραγματεύσεις με Βρετανούς επιδιώκει το ΥΠΕΞ για τα προβλήματα στις Βάσεις

11:23 12/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεις επιδιώκει να έχει με τους Βρετανούς το Υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Βρετανικών Βάσεων, σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και αξιοποίηση της ακίνητης ιδιοκτησίας τους εντός των Βάσεων.

Το θέμα τέθηκε επί τάπητος στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας, η οποία ενημερώθηκε από την Υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο

θέμα.

Η Υπουργός ανέφερε σε δηλώσεις της μετά τη συμμετοχή της στη συνεδρία της Επιτροπής, ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έστειλε προ ολίγων ημερών επιστολή στον υπεύθυνο των Βρετανικών Βάσεων με την οποία ζητείται συνάντηση για τη διεξαγωγή υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεων με τους Βρετανούς για να επιλυθεί αυτό το χρονίζον πρόβλημα.

Στις διαπραγματεύσεις θα συμμετέχουν και το Υπουργείο Εσωτερικών, ως αρμόδιο για τις αναπτύξεις, όπως και η Νομική Υπηρεσία, σύμφωνα με την Υπουργό.

«Δεν είναι μόνο πολιτικό, είναι πρωτίστως νομικό θέμα, το οποίο άπτεται της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης και πολλών άλλων σοβαρών θεμάτων, νομικών κατά κύριο λόγο και πολιτικών, τα οποία ναι μεν πρέπει να επιλυθούν, αλλά πρέπει να λυθούν με ένα τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζονται, εκτός από τα δικαιώματα των κατοίκων, και τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας» ανέφερε η Υπουργός απαντώντας σε ερώτηση.

Ο κ. Μαρκουλλή, δεσμεύτηκε, όπως τόνισε, ενώπιον της Επιτροπής ότι θα καταβληθεί προσπάθεια οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου.

«Εύχομαι κι ελπίζω ότι θα έχουμε την κατάλληλη ανταπόκριση και συνεργασία εκ μέρους των Βρετανικών Βάσεων για να επιλυθεί το πρόβλημα» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα