Διαψεύστηκε το ενδεχόμενο μείωσης κατώτατου μισθού

09:27 13/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μεγάλη αναστάτωση στην κυβέρνηση προκάλεσε η δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, σε εκδήλωση της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, χθες, ότι «ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα». Τόσο η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, διά στόματος του αρμόδιου υπουργού Ιωάννη Βρούτση, όσο και του υπουργείου Οικονομικών έσπευσαν να διαψεύσουν ενδεχόμενη νέα παρέμβαση στο ύψος των κατώτατων

μισθολογικών αμοιβών.
Συγκεκριμένα ο κ. Μέργος είπε: «Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη», ενώ παράλληλα ανέφερε ότι «η ευελιξία στην αγορά εργασίας όπως εφαρμόστηκε στη Βόρεια Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει για εμάς εμπειρία αφού δεν επηρεάστηκε η κοινωνική συνοχή».

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον υπουργό Εργασίας, ο οποίος προσερχόμενος στη Βουλή ξεκαθάρισε ότι «ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλός και θα παραμείνει μέχρι το τέλος του προγράμματος».
Ενώ το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει: «Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε σε συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος για τον κατώτατο μισθό στη χώρα μας, από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο –όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης– έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat. Για την κυβέρνηση, προφανώς και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού».

Keywords
Τυχαία Θέματα