Διαψεύδονται τα σενάρια για επίτροπο αρμόδιο για τον ελληνικό προϋπολογισμό

09:46 29/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες που θέλουν τη Γερμανία να υποβάλλει σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο επίτροπος θα μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη για την εκτέλεση του ελληνικού προϋπολογισμού, διέψευσε χθες το απόγευμα με ανακοίνωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παντελής Καψής, λέγοντας ότι «η αρμοδιότητα αυτή ανήκει αποκλειστικά στην ελληνική κυβέρνηση».

Στην ανακοίνωση του, ο κ. Καψής αναφέρει ότι και στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης – 27ης Οκτωβρίου επισημαίνεται ότι η εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής αποτελεί ευθύνη των ελληνικών αρχών, προσθέτοντας

ότι «στο πλαίσιο της απόφασης αυτής και σε συνεργασία με τους εταίρους, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε σειρά ενεργειών για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και τη στενότερη παρακολούθηση της πορείας επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ελλάδα συνεχίζει τις προσπάθειες βελτίωσης της αποδοτικότητας και συνολικής μεταρρύθμισης του κρατικού μηχανισμού, με την τεχνική υποστήριξη της «Ομάδας Δράσης», λέγοντας ότι τα αποτελέσματα της προσπάθειας αποτυπώνονται και στις εκτιμήσεις για το πρωτογενές δημοσιονομικό έλλειμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα