Επικρίσεις Ευαγόρου κατά Νεοφύτου για τις ΚΑ

14:37 8/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ οφείλει να αντιληφθεί ότι όποιος μένει σε γυάλινο σπίτι δεν πετά πέτρες, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου εκφράζοντας ετοιμότητα ως κόμμα να στηρίξουν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Κυπριακών Αερογραμμών με παράλληλη λήψη σειράς άλλων μέτρων, ίσως και οδυνηρών.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ευαγόρου ανέφερε ότι οι ΚΑ είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής στον τόπο, που οφείλουν όλοι ανεξαιρέτως να διαφυλάξουν ως κόρην οφθαλμού. ”Για το

ΑΚΕΛ δε νοείται η Κύπρος ως τουριστικός αλλά και επιχειρηματικός προορισμός δεν νοείται η Κύπρος ως ένας δυνητικός ενεργειακός κόμβος να μη διαθέτει εθνικό αερομεταφορέα”.

Σίγουρα, είπε, τα πράγματα δεν είναι ρόδινα. Παρά τις προσπάθειες που κατά καιρούς έχουν καταβληθεί από την Κυβέρνηση και το Δ.Σ. της εταιρείας, παρά την οικονομική στήριξη και τα διάφορα σχέδια πρόωρων αφυπηρετήσεων παρά τις μειώσεις στα ωφελήματα των εργαζομένων και την κατάργηση ζημιογόνων προορισμών, εντούτοις η κατάσταση εξακολουθεί να είναι και δύσκολη και επείγουσα, πρόσθεσε.

Οι αρνητικές επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική κρίση, συνέχισε, οι ψηλές τιμές στα καύσιμα, ο εξοντωτικός ανταγωνισμός αλλά και τα ψηλά κόστη λειτουργίας σε ορισμένα τμήματα της εταιρείας καθιστούν το εγχείρημα της διάσωσης και της στήριξης της Εταιρείας ακόμα πιο δύσκολο.

Παρά τα προβλήματα, ανέφερε ο κ. Ευαγόρου, η Κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα κλεισίματος της εταιρείας και ότι θα ληφθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης και της επιλογής του στρατηγικού επενδυτή προκειμένου οι ΚΑ να συνεχίσουν να προσφέρουν στον τόπο.

Το ΑΚΕΛ, είπε, θα στηρίξει την Κυβέρνηση και θα σταθεί για άλλη μια φορά δίπλα στις ΚΑ και τους εργαζόμενους. ”Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με παράλληλη λήψη σειράς άλλων μέτρων (κάποια πιθανόν να είναι και οδυνηρά) προκειμένου να σωθούν οι ΚΑ”.

Σ΄ αυτή την προσπάθεια αναμένουν, πρόσθεσε, ότι όλοι καλόπιστα θα συμβάλουν αφού ο στόχος είναι κοινός και το όφελος για ολόκληρη την κοινωνία.

”Είναι γι’ αυτό που με λύπη μας παρατηρούμε ότι χρειάζεται θράσος υπέρμετρο, όπως αυτό που φαίνεται να διαθέτει σε αφθονία ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ για να ασκεί την κριτική που ασκεί, επιρρίπτοντας ευθύνες για την κατάσταση στο νυν διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας”.

Ο κ. Ευαγόρου είπε ότι δεν ισχυρίζεται πως όλες οι αποφάσεις που λήφθηκαν τα τελευταία χρόνια ήταν χωρίς ψεγάδι. Ξεχνούν όμως οι άνθρωποι – συνέχισε – ότι είναι οι κάτωθι λανθασμένες αποφάσεις που ξεδόντιασαν την εταιρεία και υπόσκαψαν όλα αυτά τα χρόνια τη δυνατότητα της να γίνει ανταγωνιστική και έκανε αναφορά: α) στην ίδρυση της Hellas Jet, απόφαση που φόρτωσε την εταιρεία με 80 εκ. ευρώ ζημιά, β) αγορά αεροσκαφών σε τιμές ψηλότερες από αυτές της αγοράς, γ) ενοικίαση αεροσκαφών με ενοίκια σαφώς ψηλότερα από αυτά της αγοράς, δ) ενοικίαση 2 Α330 τα οποία ακόμα και με πληρότητα 100% και όπου

Keywords
Τυχαία Θέματα