Διάσκεψη Τύπου για υποστήριξη του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Κυκκώτη

23:05 7/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Κυκκώτη για τον κενωθέντα θρόνο της Μητροπολιτικής περιφέρειας Κυρηνείας, παρέθεσε χθες δημοσιογραφική διάσκεψη στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, κατά την οποία εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η ομάδα επιθυμεί όπως ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος αναδειχθεί στο αξίωμα του Μητροπολίτη Κερύνειας.

Μιλώντας εκ μέρους της ομάδας ο γενικός συντονιστής κ. Γρηγόρης Κατσελλής τόνισε ότι «ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κυκκώτης πληροί απόλυτα όλα ανεξαίρετα τα προσόντα και τις αρετές

για να ανταποκριθεί επάξια στα καθήκοντα του Μητροπολίτη Κερύνειας». Ως τέτοια υπογράμμισε και τα εξής:

Τον διακρίνει η πνευματικότητα, το εκκλησιαστικό φρόνημα, η βαθιά Ορθόδοξη θεολογική κατάρτιση, η οξυδέρκεια, η διορατικότητα, η μεθοδικότητα, η άδολη αγάπη και η άοκνος προσφορά του προς όλους καθώς και η εξαίρετη επικοινωνία του με τους νέους και τους ενηλίκους.Είναι σεμνός, καταδεκτικός, με ηγετικές ικανότητες και προσόντα για να συνενώνει, να καθοδηγεί και να οδηγεί το πλήρωμα της Εκκλησίας μας προς τη σωστή πορεία, που δεν είναι άλλη από τη μεθόδευση τον αγώνα για την επιστροφή των Κερυνειωτών στη πόλη και τα χωριά μας, στις εκκλησίες μας και στους ιερούς μας χώρους.Διακρίνεται για την αγάπη του για την πατρίδα μας και ιδιαίτερα για την τουρκοκρατούμενη αγαπημένη μας Κερύνεια και μπορεί επάξια να πορευτεί σε όλα τα διεθνή βήματα για να προωθεί τα δίκαια και τα δικαιώματα των Κερυνειωτών και της Κύπρου.Στα εθνικά θέματα εκφράζει τους πόθους και τις προσδοκίες μας, δεν κάνει εκπτώσεις και είναι ξεκάθαρος. Έχει αποδείξει τις διοικητικές, διπλωματικές και άλλες ικανότητές του κατά τη πολυετή παρουσία του στο εξωτερικό, με τη μετοχή του σε πάμπολλους διεθνείς οργανισμούς και επιτροπές και ειδικότερα ως Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδέσμων, Ομίλων και Κέντρων UNESCO (WFUCA).Εργάζεται άοκνα μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει να εργάζεται με ζήλο, ώστε να παραμείνουν αταλάντευτα προσανατολισμένοι οι Κερυνειώτες στη διατήρηση της ενότητας και του αγωνιστικού φρονήματος μέχρι την  επιστροφή στα σπίτια, στις εκκλησίες και στις περιουσίες τους απολαμβάνοντας τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, όπως κάθε Ευρωπαίος πολίτης.Μιλά και γράφει επτά ξένες γλώσσες, αποδεικνύοντας την πολυμάθεια και την ευρεία μόρφωσή του, αλλά και τη δυνατότητά του να παρέμβει και να υποστηρίξει αποτελεσματικά τις ορθόδοξες πατερικές θέσεις και τα δίκαια του τόπου μας. Το βιογραφικό, του εκ Λάρνακας Λαπήθου Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Κυκκώτη (οικογένεια Παπαθωμά) μιλά από μόνο του.

«Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι», ανέφερε ο κ. Κατσελλής, «ότι θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών μας, για το καλό της επαρχίας και της πατρίδας μας. Η ζωή, ο χαρακτήρας και η μέχρι τώρα πορεία και δράση του μας πείθει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι πρέπει να είναι ο επόμενος Μητροπολίτης και πνευματικός μας πατέρας», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα