Το ΚΚΕ καλεί το λαό να ‘ρίξει’ τη νέα κυβέρνηση

16:05 7/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Για κυβέρνηση «μαύρου μετώπου των κομμάτων του κεφαλαίου με αρχιμαέστρο την  Ευρωπαϊκή Ένωση», έκανε λόγο η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στην  κυβέρνηση που θα προκύψει από τη συμφωνία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου  Παπανδρέου και του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, καλώντας το λαό να τη  ρίξει.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η κ. Παπαρήγα απευθυνόμενη στους όποιους

 υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν πρέπει να τρέφουν καμία ελπίδα ότι αυτή η  σύμπραξη θα φέρει κάτι καλό, δεδομένου ότι σύμφωνα με την ίδια πρόκειται για μία  κυβέρνηση η οποία θα εξυπηρετήσει αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα του  κεφαλαίου, του ελληνικού και του ευρωπαϊκού.

Όπως ανέφερε, η φαινομενική πίεση της Ε.Ε. προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι επί της ουσίας παρά πίεση προς τον ελληνικό λαό, τονίζοντας παράλληλα ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν θα είναι λίγων εβδομάδων αλλά, ακόμη κι αν γίνει αυτό, θα πάρει μέτρα για τη ζωή των Ελλήνων για τα επόμενα 10 – 15 χρόνια».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι θα έρθουν χειρότερα και ότι «το έργο που έχει να επιτελέσει είναι ένα έργο που αναγκαστικά χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Η κυβέρνηση των επιχειρηματιών της Ελλάδας και της Ε.Ε. πρέπει να ακούσει και την Ε.Ε. για το πότε θα γίνουν εκλογές. Όχι γιατί είναι υποτελής αλλά γιατί δρα με τις πλάτες της Ε.Ε.»

Συνέχισε αναφέροντας ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση που θα προκύψει δεν θα αντιμετωπίσει ούτε το χρέος ούτε τη χρεοκοπία η οποία είναι αναπόφευκτη, λέγοντας παράλληλα ότι το πρόβλημα της κρίσης αφορά το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και όχι τη διαχείρισή του.

Όπως είπε η κ. Παπαρήγα «δεν πιστεύουμε καθόλου ότι το δημοψήφισμα ευρώ ή δραχμή είναι αυτό που οδήγησε σε κυβέρνηση συνεργασίας» αλλά η επιθυμία της Ε.Ε. να επιβάλει μια δυνατή, ενιαία συμμαχική κυβέρνηση.

Αναφερόμενη στην «ταπείνωση» που νιώθουν πολλοί Ελληνες από τις παρεμβάσεις της Γερμανίδας καγκελάριου και του Γάλλου προέδρου είπε ότι «αν ο λαός θέλει να απαλλαγεί από αυτή την ταπείνωση πρέπει να απαλλαγεί από τα μονοπώλια και να αποδεσμευθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο συνεπάγεται και τη μονομερή διαγραφή χρέους».

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε το λαό να ρίξει αυτή την κυβέρνηση, «να της κάνει τη ζωή δύσκολη και να επιβάλει εκλογές».

Αναφερόμενη στην άρνηση του ΚΚΕ να πάρει μέρος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, είπε ότι δεν υπήρχε νόημα να λάβει μέρος το ΚΚΕ σε μία σύσκεψη με αντικείμενο «την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου».

Keywords
Τυχαία Θέματα