Διάβημα διαμαρτυρίας Τουρκίας προς Παρίσι για καρτούν σε σχολείο της Γαλλίας

17:41 20/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το Παρίσι προβαίνει το Τουρκικό ΥΠΕΞ σε σχέση με ένα καρτούν που παρουσιάστηκε σε Γάλλους μαθητές στο μάθημα της ιστορίας και της γεωγραφίας σε σχολείο της πόλης Μονπελιέ και που προκάλεσε την αντίδραση της Αγκυρας καθώς έχει να κάνει με τις γενοκτονίες.

Το καρτούν, όπως μεταδίδει το Ανατολού, απεικονίζει την Τουρκία ”ως χώρα που προβαίνει σε γενοκτονίες”. Εξάλλου επιστολή διαμαρτυρίας θα αποσταλεί και στο Υπουργείο Παιδείας

της Γαλλίας.

Τουρκική Μη Κυβερνητική Οργάνωση με έδρα το Στρασβούργο έχει επίσης διαμαρτυρηθεί και έχει αρχίσει σειρά ενεργειών και διαβημάτων μεταξύ των οποίων και συνάντηση με τον Διευθυντή του σχολείου.

Ο Διευθυντής, εκφράζοντας τις απολογίες του, δήλωσε ότι το επίμαχο καρτούν δεν περιλαμβάνεται στην σχολική ύλη ούτε και βρισκόταν σε σχολικά βιβλία που διδάσκονται τα παιδιά.

Εξήγησε ότι αντίγραφα του καρτούν πάρθηκαν από ένα αραβικό τηλεοπτικό κανάλι και μοιράστηκαν στους μαθητές στη διάρκεια του μαθήματος, οι οποίοι και κλήθηκαν να πουν τις απόψεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα