Διερεύνηση εναλλακτικών ή διαζευκτικών επιλογών, η πρόταση Καρογιάν στον Πρόεδρο

19:13 16/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την ανάγκη να διερευνηθούν τυχόν εναλλακτικές ή διαζευκτικές επιλογές, υποβάλλοντας συγκεκριμένες ιδέες υπέδειξε σε δύο τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών για πληρέστερη ενημέρωση επί της συμφωνίας που επήλθε στη χθεσινοβραδινή συνεδρία του Eurogroup, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Δημοκρατικό Κόμμα. Προς το σκοπό αυτό έχει επίσης προβεί προς συγκεκριμένες ενέργειες.

O κ. Καρογιάν,

προστίθεται, διατύπωσε παράλληλα τις αρχικές θέσεις του ΔΗΚΟ, που εστιάζονται στο πολύ σκληρό και οδυνηρό περιεχόμενο της συμφωνίας.

Τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup συζητήθηκαν σε μακρά σύσκεψη που είχε κ. Καρογιάν με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την Ευρωβουλευτή του κόμματος, με τη συμμετοχή ειδικών συμβούλων και τεχνοκρατών.
«Κατά τη σύσκεψη τονίστηκε ότι πρόκειται για ιδιαίτερα επαχθή μέτρα, σχεδόν εξοντωτικά για την κυπριακή οικονομία και εκφράστηκε δυσφορία για τη στάση διαφόρων παραγόντων της ΕΕ, που ουσιαστικά συμπεριφέρθηκαν προς την Κύπρο εκβιαστικά, εκδικητικά και με υστεροβουλία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, προστίθεται, τονίστηκε ότι πρέπει να επιδιωχθεί συλλογική διαχείριση της κατάστασης μέσα σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης και πολιτικής συναντίληψης.
Η ανάλυση και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του Eurogroup από το ΔΗΚΟ θα συνεχιστεί αύριο Κυριακή στις 12:30μ.μ., αφού προηγηθεί η αποψινή σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων και η ενημέρωση που θα κάνει αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και στην Ολομέλεια της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα