Διεθνής διάκριση για ερευνητή του ΤΕΠΑΚ

16:19 3/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το πρώτο βραβείο καλύτερης αναρτημένης εργασίας, για την επεξεργασία και διαχείριση αποβλήτων, εξασφάλισε σε παγκόσμιο διαγωνισμό ο μεταδιδακτορικός συνεργάτης του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Χριστόδουλος Θεολογίδης.

Σε ανακοίνωσή του, το Πανεπιστήμιο αναφέρει πως ο Δρ. Θεολογίδης, μέλος της ερευνητικής ομάδας του Αναπληρωτή Καθηγητή Κώστα Ν. Κώστα, απέσπασε το πρώτο βραβείο για την εργασία του με τίτλο “Novel Catalytic and Mechanistic Studies

on Wastewater Denitrification with Hydrogen” στο πλαίσιο του συνεδρίου “IWA Regional Conference on Waste and Wastewater Management, Science and Technology (WWMST2013)” που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό και το οποίο τελούσε υπό την εποπτεία του διεθνή οργανισμού International Water Association (IWA).

Η απόφαση λήφθηκε από διεθνή δεκαμελή επιτροπή που αποτελείτο από διακεκριμένους επιστήμονες πανεπιστημίων αναγνωρισμένου κύρους (Columbia University of USA, Imperial College of London, National Technical University of Athens, National Institute of Chemistry in Slovenia, Technion-Israel Institute of Technology, University of Barcelona κ.ά.).

Στην ερευνητική ομάδα συμμετείχαν επίσης τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΤΕΠΑΚ Δρ. Πέτρος Σάββα και Δρ. Γεώργιος Ολυμπίου καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα