Δικαστική διαδικασία εναντίον της Υπουργού Εμπορίου καταχώρησε ο Σ. Κασίνης

14:05 26/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Δικαστική διαδικασία καταχωρήθηκε εναντίον της Υπουργού Εμπορίου, Πραξούλας  Αντωνιάδου, σε σχέση με την απόφασή της «για απομάκρυνση εκ των καθηκόντων του», ο  Σόλων Κασίνης, Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας στο Υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας και  Τουρισμού, καταγγέλλοντας την πράξη της ως παράνομη και άκυρη.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κασίνης αναφέρει ότι «συμβουλεύθηκε τον νομικό του σύμβουλο κ. Λουκή  Γ. Λουκαΐδη και κατέληξαν στην απόφαση να καταχωρήσουν αμέσως δικαστικές διαδικασίες  εναντίον της Υπουργού Εμπορίου

της κ. Πραξούλας Αντωνιάδου καταγγέλλοντας την πράξη  της ότι είναι παράνομη και άκυρη».

Εξηγώντας τους λόγους, ο κ. Κασίνης αναφέρει ότι «αποτελεί αδικαιολόγητη επέμβαση στην ελευθερία του λόγου ενός δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του δικαιώματος ελεύθερης έκφρασης όπως έχει καθοριστεί από την νομολογία του ΕΔΑΔ».

Επίσης αναφέρει ότι «αποτελεί κύρωση ισοδυναμούσα με πειθαρχική ποινή χωρίς να προηγηθεί η κατά Νόμο διαδικασία και χωρίς να δοθεί προηγούμενη ευκαιρία στον κ. Κασίνη να γνωρίζει την επιδίωξη της Υπουργού για την απαλλαγή του από τα καθήκοντα του».

Παράλληλα «αποτελεί δυσφήμιση διότι χρησιμοποιήθηκαν δημοσίως απαράδεκτες και αβάσιμες δυσφημιστικές και συκοφαντικές φράσεις ή υπονοούμενα από την Υπουργό εις βάρος του κ. Κασίνη» και «αποτελεί πράξη αυθαίρετη και αναιτιολόγητη».

Ο κ. Κασίνης, σημειώνεται στη δήλωση, «επιφυλάσσει τα δικαιώματα του να δημοσιοποιήσει διάφορες πτυχές της υπόθεσης του».

Keywords
Τυχαία Θέματα