Δίκη για φόνο Αντη: Ανέκτησε όλα τα δεδομένα από το βίντεο ο εμπειρογνώμονας

17:14 31/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του οπτικοακουστικού τμήματος της κεντρικής υπηρεσίας τεχνολογίας και πληροφορικής της Εθνικής Γαλλικής Αστυνομίας Ζιερόμ Μπασιέτ καταθέτοντας ως μάρτυρα κατηγορίας στη δίκη για το φόνο του Αντη Χατζηκωστή είπε στο Κακουργιοδικείο ότι ανέκτησε όλα τα διαγραφέντα δεδομένα από τον σκληρό δίσκο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, που είχε εγκατεστημένο στην οικία του ο υπό προστασία μάρτυρας κατηγορίας Φάνος Χατζηγεωργίου.

Η εξέταση του εμπειρογνώμονα διεξήχθη στην παρουσία του εμπειρογνώμονα της Ελληνικής Αστυνομίας

Γιάννη Μπάσκου, ο οποίος παρακολουθεί τη διαδικασία που διεκόπη για να συνεχισθεί το απόγευμα, για να συμβουλεύει την υπεράσπιση.

Εξετάζοντας το μάρτυρα η δικηγόρος της Δημοκρατίας Ελλη Παπαγαπίου εστίασε στο βιογραφικό και τα ακαδημαϊκά προσόντα του μάρτυρα ώστε να αποδείξει ότι διαθέτει τα προσόντα και την εμπειρογνωμοσύνη για την έκθεση που ετοίμασε για την ανάκτηση των διαγραφέντων δεδομένων του κλειστού κυκλώματος του Χατζηγεωργίου και την ανάλυση και καταγραφή τους σε νέο δίσκο, ο οποίος αποτελεί ένα από τα βασικά τεκμήρια που παρουσιάζει για την υπόθεση η κατηγορούσα αρχή.

Κατά την εξέταση του ο μάρτυρας είπε στο Δικαστήριο ότι έχει εξειδίκευση στην ανάλυση ψηφιακών δεδομένων και το τμήμα του οποίου προΐσταται ασχολείται με το υψηλότερο επίπεδο ανάλυσης βίντεο σε πολύπλοκες περιπτώσεις.

Ο εμπειρογνώμονας της Γαλλικής Αστυνομίας είπε ακόμα πως ειδικεύτηκε στην ανάστροφη τεχνολογία συστημάτων βιντεοπαρακολούθησης.

Ο κ. Μπασιέτ ανέφερε πως στην υπηρεσία που υπηρετεί αναπτύσσονται πρωτοποριακές μέθοδοι για να αντιμετωπισθούν οι πολύπλοκες περιπτώσεις που τίθενται ενώπιον της και είπε πως εφεύρε λογισμικό και ότι είναι ο μοναδικός που ανακτά σβησμένα βίντεο από συσκευές παρακολούθησης.

Είπε ακόμα ότι χρησιμοποίησε τα κλασσικά λογισμικά για επαναφορά και ανάκτηση των διαγραφέντων δεδομένων και αφού δεν δούλεψε αυτή η μέθοδος, με το λογισμικό ανάστροφης ανάγνωσης έγραψε νέο λογισμικό σαν «ένα κωδικό» με το οποίο απέκτησε πρόσβαση στα διαγραμμένα δεδομένα και στη συνέχεια τα επεξεργάστηκε και ανέκτησε.

Απαντώντας σε ερώτηση της κ. Παπαγαπίου ανέφερε πως δημιουργούσε ένα λογισμικό για να επεξεργαστεί αποκλειστικά τα δεδομένα της υπόθεσης αυτής.

Περαιτέρω ανέφερε πως τα ορατά δεδομένα ήταν στην αρχή του δίσκου. Σε ό,τι αφορά τα διαγραμμένα είπε πως τα βρήκε στο δίσκο με τη σωστή χρονολογική σειρά, δηλαδή τα παλαιότερα στην αρχή και τα νεότερα προς το τέλος όπως και τα ανάκτησε και έγραψε σε νέο δίσκο.

Ο Γάλλος εμπειρογνώμονας είπε επίσης στο Δικαστήριο πως ακόμα και εάν το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης δεν κλείσει και αποσυνδεθεί ή συνδεθεί και τεθεί σε λειτουργία με τη σωστή διαδικασία τα δεδομένα δεν θα επηρεαστούν, ούτε θα ανακατευτούν. Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι τα δεδομένα να μην είναι προσβάσιμα και θα πρέπει να τα ανακτήσουμε, είπε καταλήγοντας.

Η εξέταση του μάρτυρα από την κατηγορούσα αρχή θα ολοκληρωθεί κατά την απογευματινή ακροαμ

Keywords
Τυχαία Θέματα