ΔΗΚΟ: Εάν ο Πρόεδρος Χριστόφιας εισάκουε τις θέσεις μας, η κυπριακή οικονομία δεν θα ήταν τόσο κοντά στη χρεωκοπία

17:38 23/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, καθώς και η Κυβέρνηση εισάκουαν τις θέσεις του Δημοκρατικού Κόμματος και εάν ελάμβαναν μέτρα σύμφωνα με τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις τους, δηλώνει το ΔΗΚΟ, η κατάσταση της οικονομίας δεν θα βρισκόταν τόσο κοντά στην χρεωκοπία.

“Δυστυχώς η προσοχή του κ. Χριστόφια ήταν στραμμένη αλλού”, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΔΗΚΟ,

προσθέτοντας πως, “σε ό,τι αφορά την επιστολή του υποψήφιου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ας μην επιζητούν άλλοθι η Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ. Οι ευθύνες είναι και δικές τους και ασήκωτες”.
“Αυτοί δεν έλαβαν εγκαίρως τα μέτρα που όφειλαν, αυτοί κάλεσαν την Τρόικα, αυτοί διαπραγματεύθηκαν και αυτοί συμφώνησαν”, δηλώνει το ΔΗΚΟ.

Στην ανακοίνωση, το ΔΗΚΟ κάνει αναφορά και σε συνέντευξη του επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Γιούρογκρουπ και της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τόμας Βίζερ, στην κυριακάτικη έκδοση της αθηναϊκής εφημερίδας “Η Καθημερινή”, συνέντευξη την οποία το ΔΗΚΟ χαρακτηρίζει ως “κόλαφο για την κυβερνητική και ΑΚΕΛική προπαγάνδα, ότι, τάχατες, ο Πρόεδρος Χριστόφιας τελούσε υπό τον εκβιασμό και τις απειλές του Νίκου Αναστασιάδη, όπως και ευρύτερα των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, όταν αποδέχθηκε τα επαχθή για το λαό μέτρα του μνημονίου”.
“Ο κ. Βίζερ”, συνεχίζει το ΔΗΚΟ, “αποδίδει την μέχρι τώρα καθυστέρηση στη σύναψη της δανειακής σύμβασης αποκλειστικά στην κωλυσιεργία και την έλλειψη πολιτικής βούλησης από την Κυβέρνηση”.

“Αυτή, προσθέτει χαρακτηριστικά, παρά τις προειδοποιήσεις μας, έχασε το τραίνο να ενταχθεί σε ενιαίο πακέτο διευθέτησης με την Ελλάδα”, προσθέτει το ΔΗΚΟ, δηλώνοντας ότι, “από τη συνέντευξη του κ. Βίζερ, προκύπτει με σαφήνεια και η θέση πως, αν λαμβάνονταν έγκαιρα μέτρα από την Κυβέρνηση, τα πράγματα δεν θα ήσαν σήμερα τόσο δύσκολα για την Κύπρο”.
“Δεν χρειάζονται άλλα για να υπογραμμισθεί η ορθότητα της πολιτικής, που από τριετίας εκφράζει με υπεύθυνο τρόπο το ΔΗΚΟ για την οικονομία μας”, δηλώνει το Δημοκρατικό Κόμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα