ΔΗΚΟ: Ενέργεια εντυπωσιασμού οι τουρκικές έρευνες για υδρογονάνθρακες

20:03 10/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΔΗΚΟ σε ανακοίνωση του αναφέρει, ότι ”η ενέργεια της τουρκικής πλευράς να προχωρήσει σε έρευνες εντοπισμού υδρογονανθράκων στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί προφανή κίνηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και εσωτερικής κατανάλωσης”.

Πρόκειται δηλαδή, σημειώνει, για μια ενέργεια εντυπωσιασμού, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και ουσία.

Το ΔΗΚΟ καλεί ωστόσο την Κυβέρνηση,

όπως καταγγείλει τις παράνομες ενέργειες της τουρκικής πλευράς καταδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τις πραγματικές τις στοχεύσεις και σχεδιασμούς.

Κρίνει επίσης, πως η δική μας πλευρά θα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στον εθνικό μας στόχο για άμεση αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου που βρίσκεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και γι αυτό καλεί την Κυβέρνηση, χωρίς χρονοτριβή, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ολοκληρωμένο σχεδιασμό, να λάβει και να υλοποιήσει όλες εκείνες τις αποφάσεις, οι οποίες θα εξασφαλίσουν το συντομότερο δυνατό την έλευση του φυσικού αερίου στην κυπριακή αγορά.

Δήλωση Ρωσικού ΥΠΕΞ
——————-

Το ΔΗΚΟ, με αφορμή την τελευταία δήλωση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία καλεί τους Ρώσους υπηκόους να μην αγοράζουν γη στα κατεχόμενα, χαιρετίζει την σταθερή και διαχρονική στάση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Κυπριακό.

”Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική, ουσιαστική και καθοριστική παρέμβαση, την οποία η δική μας πλευρά θα πρέπει να αξιοποιήσει κατάλληλα. Οι πολυσήμαντες αυτές δηλώσεις δεν είναι μόνο καλοδεχούμενες αλλά θα πρέπει με στοχευμένες ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας, να επιδιώκονται”, σημειώνει.

Προσθέτει ότι η συγκεκριμένη δήλωση φέρνει για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο την αναγκαιότητα χάραξης μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής και τακτικής, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τέτοιου είδους κορυφαίες παρεμβάσεις, οι οποίες θωρακίζουν τα κυριαρχικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσα στις νέες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές αλλαγές στην περιοχή μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα