ΔΗΚΟ: Κατεπείγουσα η ανάγκη να προλάβουμε δυσμενέστερες εξελίξεις

16:51 6/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο οδικός χάρτης και τα χρονοδιαγράμματα που ανακοίνωσε ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών μετά τη δεύτερη συνάντηση στο Green Tree, ήδη τρέχουν, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος Φώτης Φωτίου, ο οποίος πρόσθεσε πως καθίσταται επιβεβλημένη και κατεπείγουσα η ανάγκη να προλάβουμε δυσμενέστερες εξελίξεις.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Φωτίου είπε ότι ”άμεσα και χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή πρέπει να δράσουμε προς κάθε κατεύθυνση, πρέπει να σπεύσουμε

με γρήγορους ρυθμούς”, σημειώνοντας πως ”τώρα είναι που πρέπει να σχεδιάσουμε την στρατηγική και την τακτική μας, αλλά και τις αντιδράσεις μας για ανατροπή των συντελεσθέντων στο Green Tree 2, γιατί σε διαφορετική περίπτωση πολύ φοβούμαστε ότι θα βρεθούμε προ νέων οδυνηρών τετελεσμένων”.

”Πρέπει λοιπόν να δράσουμε άμεσα και προς τα Ηνωμένα Εθνη, την Γραμματεία και το Συμβούλιο Ασφαλείας του Διεθνούς Οργανισμού και προς την ΕΕ, τα θεσμικά της όργανα και τα κράτη μέλη της, και γενικότερα προς τη διεθνή κοινότητα”, είπε.

Οπως είπε το κόμμα του -όπως έχει εισηγηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο-”τονίζει ιδιαίτερα την ανάγκη για άμεση αξιοποίηση των εταίρων μας στην ΕΕ και τα θεσμικά όργανα της Ενωσης”.

”Η προσπάθεια”, είπε ο κ. Φωτίου, ”πρέπει να στοχεύει στην κινητοποίηση της ΕΕ υπέρ των δικαίων και των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενός κράτους μονίμου μέλους της Ενωσης”.

Εξέφρασε την εκτίμηση πως ”πρέπει να απευθυνθούμε με πιο αποφασιστικό τρόπο στην ΕΕ και να αξιώσουμε σαφή απόφαση της ότι δεν θα περιλάβει στο πρωτογενές δίκαιο της Ενωσης λύση του κυπριακού που θα παρεκκλίνει από το ευρωπαϊκό κεκτημένο”, σημειώνοντας πως ”μόνο με μια τέτοια ξεκάθαρη τοποθέτηση της ΕΕ θα πάρει επιτέλους και η Αγκυρα το μήνυμα ότι πρέπει να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια για επιδίωξη λύσης στο κυπριακό που δεν συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο”.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ ανέφερε ακόμα πως ”με αυτή τη ξεκάθαρη τοποθέτηση η ΕΕ θα καταστήσει επίσης σαφές στην Τουρκία ότι οι όροι ένταξης της στην ΕΕ δεν καθορίζονται από τις δικές της επιθυμίες και επιδιώξεις, αλλά υπαγορεύονται από τις αρχές και το κεκτημένο της ΕΕ”.

Ο κ. Φωτίου θεωρεί πως ”η αναμόχλευση γεγονότων του παρελθόντος και κυρίως η εκ των υστέρων στρέβλωση τους, δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον και αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη την ίδια ώρα που βρισκόμαστε ενώπιον σοβαρών κινδύνων που έχουν διαμορφωθεί μετά τη συνάντηση του Green Tree 2.

”Το ΔΗΚΟ”, είπε, ”αναμένει από τα δυο μεγάλα κόμματα να ανταποκριθούν έμπρακτα και ειλικρινά στην ανάγκη για συνδιαμόρφωση μιας διεκδικητικής στρατηγικής και τακτικής. Η προσπάθεια τους να παρουσιαστούν εκ των υστέρων και για λόγους προεκλογικής τακτικής ως αμύντορες της πολιτικής και των χειρισμών του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου και ως πλησίστιοι στις διαχρονικές αρχές και θέσεις του ΔΗΚΟ στο κυπριακό, ούτε πείθει, ούτε μας ενδιαφέρει”.

Συνέχισε λέγοντας πως ”τα γεγονότα είναι γνωστά και η στάση τους έναντι του Τάσσου Παπαδόπουλου και του ΔΗΚΟ έχε

Keywords
Τυχαία Θέματα