ΔΗΚΟ: Σταθερή θέση του κόμματος η εναλλαξιμότητα στους Δήμους

15:22 31/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ικανοποίηση για την πρόθεση της Υπουργού Εσωτερικών να αξιοποιήσει στελέχη , από το υφιστάμενο προσωπικό των παλαιοτέρων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των νέων Δήμων για τη δημιουργία νέων υπηρεσιών, εξέφρασε με ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ.

Στην ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι εδώ και χρόνια, αλλά ιδιαίτερα από το 2009 που άρχισε ο διακομματικός διάλογος στο Υπουργείο Εσωτερικών για την μεταρρύθμιση του θεσμού της Τοπικής

Αυτοδιοίκησης, το κόμμα κατέθεσε έντονα τη θέση ότι δεν θα πρέπει να γίνει καμιά νέα πρόσληψη αν δεν προηγηθεί μελέτη όλου του φάσματος των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσον αφορά τις πραγματικότητες που υπάρχουν στη στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό.

«Να καταγραφούν οι πιθανές ανάγκες ή πιθανά πλεονάσματα και να γίνουν οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες θα επιτρέπουν την ανταλλαγή, τη μετάθεση ή την εναλλαξιμότητα του προσωπικού και αν διαπιστωθούν νέες ανάγκες τότε να γίνουν προσλήψεις» όπως σημειώνεται.

Το ΔΗΚΟ εξηγεί πως με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και η εξυγίανση του όλου συστήματος.

«Ως Δημοκρατικό Κόμμα, με βάση τις θέσεις που καταθέσαμε επανειλημμένα στο Υπουργείο Εσωτερικών, θα είμαστε υποστηρικτές της οποιασδήποτε προσπάθειας προς αυτή την κατεύθυνση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα