Δηλώσεις Έρογλου για Κυπριακό και ψευδοκυβέρνηση

11:33 18/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν έγινε κατορθωτό να σημειωθεί οποιαδήποτε σύγκλιση με τον Πρόεδρο Χριστόφια στις συνομιλίες, ενώ η σημαντικότερη διάσταση απόψεων παρατηρήθηκε στο περιουσιακό, σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.
Μιλώντας στην τ/κ εφημερίδα «Κίπρις», ο κ. Ερογλου κάλεσε όλους τους «πολίτες» και τα κόμματα στα κατεχόμενα να αντιληφθούν ότι οι απευθείας διαπραγματεύσεις δεν οδηγούν πουθενά, προσθέτοντας ότι οι Τ/κ αντί να κατηγορούν ο ένας τον άλλο, είναι υπόχρεοι να κατανοήσουν ότι η ε/κ πλευρά δεν επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας με την τ/κ πλευρά.

Με τίτλο «Προκαλεί στεναχώρια», η «Κίπρις»

φιλοξενεί τις δηλώσεις Ερογλου και για τα θέματα του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), για το οποίο ο Τ/κ ηγέτης και πρώην πρόεδρός του είπε ότι προτεραιότητα της παρούσας «κυβέρνησης» δεν πρέπει να είναι το εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ τον ερχόμενο Νοέμβριο, αλλά η αναζήτηση τρόπων που θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.
«Βλέποντας αυτά που συμβαίνουν καθημερινά διαπιστώνω ότι όλη η προσοχή είναι στραμμένη στο εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ. Αυτό δεν εξυπηρετεί τα προβλήματα του κόσμου, αλλά αντίθετα τα διογκώνει». Ο κ. Έρογλου απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ο ίδιος παρεμβαίνει στα εσωκομματικά του ΚΕΕ, υπενθυμίζοντας ότι ενόσω είναι «πρόεδρος» προήδρευσε του «υπουργικού συμβουλίου» τέσσερις φορές με απώτερο σκοπό την ανταλλαγή απόψεων. «Όμως διαπίστωσα ότι ο Ιρσέν Κουτσιούκ ενοχλήθηκε από αυτή την κίνηση. Αυτό, δεν μου το είπε αυτοπροσώπως, όμως μετά το πέρας κάποιων συνεδριών έστελνε συγκεκριμένα μηνύματα μέσω ορισμένων εφημερίδων. Εγώ δεν επέμβηκα ποτέ στις εργασίες της κυβέρνησης».

Ο Τ/κ ηγέτης επέκρινε την ψευδοκυβέρνηση και για τον τρόπο που χειρίστηκε το ζήτημα του «δήμου» της κατεχόμενης Λευκωσίας λέγοντας ότι ήταν λάθος, ενώ στην ερώτηση εάν ήταν ο ίδιος «πρωθυπουργός» θα λάμβανε απόφαση για υποχρεωτική άδεια 90 ημερών, απάντησε ότι εάν ήταν ο ίδιος «πρωθυπουργός» ο «δήμος» δεν έφθανε ποτέ σε αυτή την κατάσταση. Ανέφερε, επίσης, ότι ποτέ δεν ζήτησε κάτι από τον Ιρσέν Κιουτσιούκ, εκτός από το να επαναπροσλάβουν τα 2.000 άτομα που είχαν απολυθεί από το «δημόσιο» το 2004 επί Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος (ΡΤΚ). «Ούτε αυτό το έκαναν».
Κανένας, είπε, δεν δικαιούται να φθείρει τις σχέσεις Τουρκίας- ψευδοκράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα