Δήλωση στήριξης στην Κύπρο από τον Έλληνα κυβερνητικό εκπρόσωπο

17:29 25/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δήλωση με την οποία εκφράζει τη στήριξη του Ελληνισμού στην Κύπρο έκανε σήμερα, μετά το Eurogroup, ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, λέγοντας ότι «η συμφωνία που επιτεύχθηκε για την Κύπρο, τα ξημερώματα, είναι επώδυνη, αλλά σταματάει την πορεία προς το χάος που θα έφερνε η άτακτη χρεοκοπία και η έξοδος από την Ευρωζώνη».

Ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρει ότι το πιο σημαντικό τώρα είναι να βοηθηθεί η Κύπρος να σταθεί στα πόδια της, διαμηνύοντας ότι «δεν είναι ώρα για διχαστικά συνθήματα. Ούτε για ανεύθυνες κραυγές» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «τώρα κοιτάζουμε μπροστά. Η Κύπρος έκανε το «θαύμα» πολλές φορές. Θα το κάνει ξανά».

Ο κ. Κεδίκογλου εκτίμησε ότι η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τη μοναδική θέση της και τος πλουτοπαραγωγικούς πόρους της, ώστε να επιστρέψει σύντομα στην ευημερία και την ανάπτυξη, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «ο Ελληνισμός ολόκληρος τη στηρίζει. Και δεν θα αφήσει κανέναν να εκμεταλλευτεί την πρόσκαιρη αδυναμία της».

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντά στις επικρίσεις των κομμάτων που στηρίζουν την Ελληνική Κυβέρνηση- ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ- για τη στάση του, χαρκατηρίζοντας «χυδαία πρόκληση από πλευράς των κυβερνητικών εταίρων όταν από τη μία χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την απόφαση του Eurogroup και την από την άλλη μιλάνε για «εθνικά υπεύθυνη στάση»». Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τα κόμματα της ελληνικής συγκυβέρνησης ενόχους «στο έγκλημα κατά του κυπριακού λαού», κάτι που όπως λέει «το κατανοούν όλοι και στην Ελλάδα και στην Κύπρο».

-

Keywords
Τυχαία Θέματα