Δήμαρχος Αραδίππου και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών συζήτησαν για τη βοήθεια προς Ελλάδα

11:22 17/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Τρόπους περαιτέρω βοήθειας προς τον ελληνικό λαό συζήτησαν χθες στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου είχε μεταβεί την Τετάρτη στην ελληνική πρωτεύουσα για να παραστεί στη διανομή 800 περίπου κιλών βοδινού κρέατος που προσέφεραν οι κτηνοτρόφοι της Αραδίππου, στα πλαίσια της εκστρατείας για συγκέντρωση τροφίμων που αποστέλλονται στην Ελλάδα

για να διανεμηθούν στα συσσίτια στον ελληνικό λαό.

Με δηλώσεις του, ο κ. Ευαγγελίδης είπε ότι «χθες γίναμε δεκτοί από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο, ο οποίος μας ενημέρωσε για τη δεινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο ελληνικός λαός, ακόμα και στις πιο ευνόητες εκφάνσεις της ζωής, όπως για παράδειγμα η τροφή και η εξασφάλιση του επιούσιου».

Πρόσθεσε ότι «τόσο οι άστεγοι όσο και μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού στρέφονται προς την Αρχιεπισκοπή και τις εκκλησίες της ενορίας τους προκειμένου να εξασφαλίσουν καθημερινά ένα πιάτο φαγητό».

Ανέφερε ακόμα ότι «με τον Μακαριότατο συζητήσαμε τρόπους με τους οποίους η βοήθεια που μεταφέρεται στην Ελλάδα τόσο από την Κύπρο όσο και από Ελληνες σε άλλες χώρες, να διανεμηθεί σωστά σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη”.

“Μας τόνισε επίσης ότι η διανομή αυτή θα πρέπει να γίνει προσεκτικά τόσο από την Αρχιεπισκοπή όσο και από τους συνεργάτες της Εκκλησίας, προκειμένου η πρωτοβουλία που έχει αρχίσει να μην μετατραπεί σε μπούμερανγκ, όπως μας είπε χαρακτηριστικά», σημείωσε.

“Μια από τις σκέψεις του Μακαριότατου, την οποία μας ανέλυσε”, συνέχισε ο Δήμαρχος Αραδίππου, “είναι η κατ’ οίκον διανομή πρώτων υλών, δηλαδή να γίνει διαχωρισμός αυτών οι οποίοι έχουν πράγματι ανάγκη την τροφή και να μεταφέρονται στο σπίτι διάφορα προϊόντα, τα οποία και θα μαγειρεύονται από τους ενοίκους, να μεταφέρονται δηλαδή κιβώτια με είδη πρώτης ανάγκης, όπως λάδι, ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, κρέας, γάλα, ψωμί και άλλα, και οι ίδιοι οι ένοικοι του σπιτιού να τα χρησιμοποιούν για τις καθημερινές τους ανάγκες σίτισης».

Ο κ. Ευαγγελίδης σημείωσε επίσης ότι με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών συζητήθηκε «και το θέμα των ηλικιωμένων, αφού με την αποκοπή μέρους των συντάξεων, αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο δεν έχουν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους, αλλά δεν έχουν ούτε να φάνε”.

“Σύμφωνα με τον Μακαριότατο, οι συντάξεις που παίρνουν οι ηλικιωμένοι φτάνουν μόνο για να πληρώνουν το ενοίκιο στα γηροκομεία. Ετσι η Αρχιεπισκοπή θα αναλάβει τη σίτιση των ατόμων αυτών, δεδομένου ότι το κράτος, στη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται, δεν μπορεί να παράσχει οποιανδήποτε βοήθεια στους ηλικιωμένους», είπε.

Ανέφερε επίσης ότι «ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μας είχε πει ότι είχε προσφερθεί βοήθεια προς τον ελληνικό λαό μέσω της Αρχιεπισκοπής από άλλες χώρες, αλλά δεν τις αποδέχθηκε”.

“Εξήγησε ότι αυτή είναι μια δοκιμασία που περνά ο ελληνικός λαός και μόνο ο Ελληνας πρέπει να βοηθήσει τον Ελληνα, πρέπει μόνοι μας να σταθούμε στα πόδια

Keywords
Τυχαία Θέματα