Δημοψήφισμα για το πλαίσιο λύσης ζητούν οι Οικολόγοι

15:05 8/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Να τεθεί σε δημοψήφισμα το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού ζητούν οι Οικολόγοι.

Μιλώντας σήμερα στην Πάφο, η ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου και αναφερόμενη στην αυριανή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να αφουγκραστεί -όπως είπε- το τι θέλει ο κυπριακός λαός και μέσα από ένα δημοψήφισμα

να τεθεί το πλαίσιο λύσης που να είναι αποδεκτό από τον ίδιο το λαό.

Το παράδειγμα της Ελλάδας αλλά και της Ιταλίας, συνέχισε, «μας δείχνουν ότι τα μεγάλα οικονομικά και εθνικά προβλήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα από αποφάσεις μονοκομματικών κυβερνήσεων, αλλά χρειάζεται η στήριξη του ίδιου του λαού και της πλειοψηφίας της πολιτικής ηγεσίας.

Το μήνυμα αυτό, ανέφερε, πρέπει να το αφουγκραστούν και τα μεγάλα κόμματα γιατί ενόψει δημοτικών εκλογών έχουν υψώσει τους τόνους και «έχουμε και πάλι την κλασική πόλωση μέσα από τη συνταγή του ‘διχάζουμε-φανατίζουμε-ποδοσφαιροποιούμε’ την πολιτική».

Οι Οικολόγοι, είπε τέλος η κ. Παναγιώτου, δεν συμφωνούν με αυτή την τακτική γιατί μπορεί «να μην ρίχνει τα ποσοστά των μεγάλων κομμάτων, αλλά αυξάνει την απαξίωση και την αποχή των πολιτών και αυτό αποτελεί έλλειμμα για τη δημοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα