Δημοσιεύματα για τις αγορές εκατέρωθεν από Ε/κ και Τ/κ

18:22 8/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η αγορά στα κατεχόμενα είναι φθηνότερη παρά την αγορά στις ελεύθερες περιοχές γράφει σήμερα η εφημερίδα Χαβαντίς, αλλά οι Ε/κ δεν ψωνίζουν στα κατεχόμενα για πολιτικούς λόγους.

Η τ/κ εφημερίδα συνεχίζεται σήμερα τα δημοσιεύματά της για τις δαπάνες Τ/κ στις ελεύθερες περιοχές και Ε/κ στα κατεχόμενα.

Χθες η Χαβαντίς είχε γράψει ότι οι Τ/κ το 2011 ενίσχυσαν την ε/κ οικονομία με 17 εκ. ευρώ έναντι 10 εκ. ευρώ που Ε/κ δαπάνησαν στα κατεχόμενα. Το πρώτο τρίμηνο του 2012 οι εκατέρωθεν δαπάνες έφθασαν τα 4 και 2 εκ. ευρώ αντίστοιχα. Πρόκειται για ποσά που αφορούν τις πιστωτικές κάρτες μόνο.

Στο

ίδιο θέμα αναφέρεται και ο αρχισυντάκτης της Γενί Ντουζέν, Τζεμ Μουτλουγιακαλί σχολιάζοντας σήμερα την έρευνα που διεξάγουν από κοινού τα ”πανεπιστήμια” Λεύκας και Ανατολικής Μεσογείου για τους λόγους που ωθούν τους Τ/κ να ψωνίζουν από τις ελεύθερες περιοχές.

Οπως αναφέρεται, οι λόγοι δεν είναι τόσο οικονομικοί όσο ψυχολογικοί, αφού ο Τ/κ περνώντας στις ελεύθερες περιοχές αισθάνεται πιο άνετος και Ευρωπαίος. Επίσης, στην αγορά των ελεύθερων περιοχών ο Τ/κ βρίσκει διεθνείς μάρκες, καλύτερη εξυπηρέτηση, χαμογελαστούς πωλητές και ένα σύγχρονο περιβάλλον.

Ο Μουτλουγιακαλί γράφει ακόμη ότι σε περίπτωση που λειτουργήσουν και στα κατεχόμενα πολυκαταστήματα, σε μικρό χρονικό διάστημα θα γεμίσουν καφενεία και το μόνο που θα πουλούν θα είναι λαχματζούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα