Δημοσκόπηση ΡΙΚ: Σε όλα τα σενάρια πρώτος ο Αναστασιάδης

10:15 19/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΡΙΚ παρουσίασε μεγάλη παγκύπρια έρευνα κάλπης, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην οποία πήραν μέρος χίλια διακόσια τρία άτομα, στην πρόθεση ψήφου, ο Νίκος Αναστασιάδης παρουσιάζεται βέβαιος νικητής.
Εξασφαλίζει ποσοστό 36,9 τοις εκατό.
Ο Σταύρος Μαλάς παίρνει

23,8 τοις εκατό και ο Γιώργος Λιλλήκας 17 τοις εκατό.
Σαφές προβάδισμα, δίνει η δημοσκόπηση στον Νίκο Αναστασιάδη και στα σενάρια του δεύτερου γύρου.
Εξασφαλίζει 42,6 τοις εκατό στο σενάριο με αντίπαλο τον Σταύρο Μαλά, ο οποίος παίρνει 28,9 τοις εκατό.
Στο σενάριο με αντίπαλο τον Γιώργο Λιλλήκα, ο Νίκος Αναστασιάδης εξασφαλίζει 38,8 τοις εκατό έναντι 28 τοις εκατό του κυρίου Λιλλήκα.
Σε τυχόν σενάριο δεύτερου γύρου με ανθυποψήφιους τους Σταύρο Μαλά και Γιώργο Λιλλήκα, ο κύριος Λιλλήκας υπερισχύει του κυρίου Μαλά, με ποσοστό 32,2 έναντι 28 τοις εκατό.
Και στην παράσταση νίκης, το 67 τοις εκατό των ερωτηθέντων, θεωρούν βέβαιο νικητή τον Νίκο Αναστασιάδη, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσουν οι ίδιοι.
Ενδιαφέρον στοιχείο που καταγράφει η έρευνα, είναι το ψηλό ποσοστό των ερωτηθέντων, που δηλώνουν ότι δεν τους ενδιαφέρουν καθόλου οι εκλογές, και το οποίο ανέρχεται στο 32 τοις εκατό.
Σε ερώτηση για το βαθμό ικανοποίησης από τον Πρόεδρο Χριστόφια, σε σχέση με τον τρόπο που χειρίζεται την εσωτερική διακυβέρνηση, το 55 τοις εκατό δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο.
Σε σχέση με τον τρόπο που έχει χειριστεί μέχρι σήμερα το κυπριακό το 50 τοις εκατό δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο και τέλος το 53 τοις εκατό δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο, από τον τρόπο, με τον οποίο ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει ασκήσει μέχρι σήμερα τα καθήκοντά του.
Επίσης το 51 τοις εκατό θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας, σε σχέση με έναν χρόνο πριν, είναι χειρότερη.
Ακόμα το 31 τοις εκατό δηλώνει ότι αντιμετωπίζει μεγάλη δυσκολία με το σημερινό του εισόδημα, το 39 τοις εκατό αντιμετωπίζει δυσκολία το 25 τοις εκατό τα καταφέρνει και το πέντε τοις εκατό ζει άνετα.
Ερωτηθείς για τις απόψεις του κοινού για τη λύση του Κυπριακού το 90 τοις εκατό δηλώνει πως η λύση δεν είναι κοντά, το πέντε τοις εκατό δεν γνωρίζει και το 5 τοις εκατό ότι η λύση είναι κοντά.
Στη συσπείρωση των κομμάτων η έρευνα δείχνει: για τον ΔΗΣΥ 91,6 τοις εκατό στην υποψηφιότητα Αναστασιάδη. Για το ΑΚΕΛ 73,6 τοις εκατό στην υποψηφιότητα Μαλά και για την ΕΔΕΚ 85,5 τοις εκατό στην υποψηφιότητα Λιλλήκα.
Για το ΔΗΚΟ, η συσπείρωση στην υποψηφιότητα Αναστασιάδη είναι 45,7 τοις εκατό.
Το 37,8 τοις εκατό των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ, δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Λιλλήκα και το 8,7 τοις εκατό, Μαλά.
Για τα δυο μικρότερα κόμματα που δεν έχουν πάρει τελικές αποφάσεις, σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές, η δημοσκόπηση καταγράφει τα εξής στοιχεία:
Από το Ευρωκό 55,6 τοις εκατό ψηφίζουν Γιώργο Λιλλήκα και 38,9 Νίκο Αναστασιάδη.
Από τους Οικολόγους 60 τοις εκατό ψηφίζουν Λιλλήκα, 20 τοις εκατό Αναστασιάδη και 10 τοις εκατό Μαλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα