Διονύσης Σαββόπουλος: Παρουσιάζει την Μουσική Ομάδα «ΒΑΡύΑΥΛΟΣ ΙΙΙ»

15:06 16/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο μεγάλος Έλληνας τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Κύπρο τη Μουσική Ομάδα «ΒΑΡύΑΥΛΟΣ ΙΙΙ», σε μια διαφορετική μουσική παράσταση.

Η ομάδα, που αποτελείται από τους νεαρούς επαγγελματίες μουσικούς, Ευάγγελο Χριστοδούλου, Νεοκλή Νεοφυτίδη και Βασίλη Πριοβόλο, θα παρουσιάσει, στις 27 και 28 Ιανουαρίου στις 8.30 και στις 29 Ιανουρίου 2012, στις 6.30 στην Αίθουσα Καστελλιώτισσα, ορχηστρικά κομμάτια, τα οποία θα εκτελεσθούν με όργανα όπως πιάνο, φαγκότο, αναγενησιακά

φλάουτα, κλπ έχοντας ως κύριο στόχο να φέρει αυτά τα ακούσματα πιο κοντά στο ευρύ κοινό.

Έχοντας υπόψη, ότι η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σε ένα χώρο μεσαιωνικό, ότι τα πλείστα μουσικά όργανα που θα ακουστούν ανήκουν στην ίδια με αυτήν εποχή, και ο χώρος θα φωτίζεται σχεδόν μόνο με κεριά, θα δημιουργηθεί σίγουρα μια κατάσταση μυσταγωγίας.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η μουσική του παρέα δεσμέυονται πως η παράσταση θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους όσοι θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν.

Ο «Νιόνιος», με τη γνωστή πληθωρική του φυσιογνωμία, έδωσε όλο του τον ενθουσιασμό για την πραγματοποίηση αυτής της παράστασης, από τη γένεση της μέχρι να «φτάσει» επί σκηνής. Όλες οι πρόβες έγιναν κάτω από την προσωπική του επίβλεψή και είναι ιδαίτερα χαρουμενος που για πρώτη φορά αυτή η προσπάθεια θα παρουσιαστεί στο Κυπριακό κοινό. Ο ίδιος, θα είναι παρών και στις τρείς παραστάσεις και θα μας «παρουσιάσει» το έργο του μέσα από μια ολότελα διαφορετική προσέγγιση, αποκαλύπτοντας μας μια άλλη, διαφορετική πτυχή του Σαββόπουλου.

Η παράσταση θα είναι χωρισμένη σε δύο μέρη, στο «Σαββόραμα» στο οποίο θα ακουστούν τα γνωστότερα και όχι μόνο έργα του Διονυση Σαββόπουλου και στους «Μουσικούς Διαλόγους» που θα ακουστούν έργα, του Χατζιδάκι, του Πιατζόλα, του Νίνο Ρότα κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλο το εικαστικό που έχει φιλοτεχνήσει το έντυπο υλικό προβολής της παράστασης έχει επιλεγεί από τον ίδιο τον Σαββόπουλο μετά από διαγωνισμό που είχε προκυρηχθεί ανάμεσα στους φοιτητές της Σχολής Τριτοβάθμιας Εκπαιδευσης, Γραφικών και Εικαστικών τεχνών «Αιγαία». Ο φοιτητής που έχει κερδίσει το διαγωνισμό είναι ο Νικόλας Φοινικαρίδης.

Η «Συναυλία των Κεριών» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.

Όλα τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στο Καραισκάκειο Ίδρυμα.

Τιμή εισιτηρίου €25.

Σημεία πώλησης εισιτηρίων:

Περίπτερο Οκτάγωνο (Περιοχή Σταυρού)

τηλ. 22494775

Σχολή Γραφικών και Εικαστικών Τεχνών «Αιγαία (Αγίοι Ομολογητές)

τηλ. 22445751

Τηλέφωνο για πληροφορίες 70008242

Keywords
Τυχαία Θέματα