ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ διαφωνούν για τα 80λεπτα μαθήματα

15:21 24/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής θα μελετήσει τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα που εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας μόλις αυτές αποσταλούν στην Επιτροπή, δήλωσε ο Πρόεδρός της, Νίκος Τορναρίτης.

Εκ πρώτης όψεως, ο κ. Τορναρίτης το χαρακτήρισε αντιπαιδαγωγικό, λέγοντας ότι δεν μπορεί να φανταστεί ένα μαθητή να είναι προσηλωμένος για 80 λεπτά συνέχεια. «Ημασταν και εμείς μαθητές. Γνωρίζουμε πώς αντιδρούν

οι μαθητές», είπε και ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει αυτό το σημείο.

Με την καθιέρωση των 80λεπτων μαθημάτων αντιμετωπίζεται ουσιαστικά η απώλεια διδακτικού χρόνου που παρατηρείται κατά την εναλλαγή μαθημάτων όπου δεν υπάρχει το ενδιάμεσο μάθημα, δήλωσε από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρος Καυκαλιάς.

Η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για τα νέα ωρολόγια προγράμματα, πρόσθεσε, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα και αναβαθμίζει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, φέρνοντάς μας πιο κοντά στην υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας ανέφερε ότι ανέμενε σοβαρότατη παρέμβαση από το Υπουργείο Παιδείας όσον αφορά την εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες, το οποίο Υπουργείο κατέθεσε σήμερα τρεις τροποποιήσεις στο συγκεκριμένο νόμο.

Το Υπουργείο Παιδείας, πρόσθεσε ο κ. Τορναρίτης είχε υποσχεθεί ότι «θ’ άλλαζε από άκρου εις άκρον ο νόμος που αφορά την ειδική εκπαίδευση», ειδικά στα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα ειδικά σχολεία. Η Κυβέρνηση Χριστόφια το έχει υποσχεθεί, είπε, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρξει ένα screening test, μια ειδική μέθοδος που θα εντοπίζει τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες από πολύ μικρή ηλικία, ώστε να μπορέσει το κράτος και η οικογένειά τους να τα στηρίξει.

Κάλεσε τον Υπουργό Παιδείας να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση που να αφορά την ειδική εκπαίδευση. Τα μπαλώματα και οι μπαλωματικές ενέργειες – είπε – δεν ωφελούν και δεν προσθέτουν σε τίποτε απολύτως.

Η τροποποίηση του νόμου για παιδιά με ειδικές ανάγκες κινείται στη σωστή κατεύθυνση και έρχεται να συμπληρώσει κενά και να διορθώσει αδυναμίες που παρατηρήθηκαν στην υφιστάμενη νομοθεσία, δήλωσε από την πλευρά του ο Αντρος Καυκαλιάς.

Οι αδυναμίες αυτές, συμπλήρωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, επισημάνθηκαν και από τις Επιτρόπους Διοίκησης και Προστασίας του Παιδιού. Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της ειδικής εκπαίδευσης και διαμορφώνει ανάλογα τα νέα αναλυτικά προγράμματα, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο θέμα αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα