ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ συζητούν ενόψει προεδρικών

15:32 27/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο ΔΗΣΥ, όπως δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρός του Νίκος Αναστασιάδης, στοχεύει σε ένα ενιαίο ριζοσπαστικό κυβερνητικό πρόγραμμα που θα μπορέσει να βοηθήσει υγιείς συνεργασίες για το ευρύτερο καλό του τόπου.

ΤΟ ΔΗΚΟ, σύμφωνα με τον Πρόεδρό του Μάριο Καρογιάν, θα μελετήσει τις προτάσεις που του επέδωσε σήμερα ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού με στόχο μια ειλικρινή αναζήτηση σημείων σύγκλισης.

Σε

δήλωσή του μετά από συνάντηση με τον κ. Καρογιάν, στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η συνάντηση ήταν συνέχεια της πρωτοβουλίας του ΔΗΚΟ αλλά και μιας δικής μας πρόθεσης να καταστήσουμε κοινωνούς τα κόμματα της ευρύτερης αντιπολίτευσης των δικών μας θέσεων όσον αφορά το εθνικό πρόβλημα και γενικότερα ένα περίγραμμα προγραμματικών θέσεων.

Εξέφρασε βεβαιότητα ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί, αναφέροντας ότι το ΔΗΚΟ θα ετοιμάσει τις δικές του προτάσεις, το ίδιο και οι πολιτικές δυνάμεις που ανήκουν στην αντιπολίτευση «και αυτό που θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον είναι να ανιχνεύσουμε τη δυνατότητα ενός ενιαίου ριζοσπαστικού κυβερνητικού προγράμματος που θα μπορέσει να βοηθήσει υγιείς συνεργασίας για το ευρύτερο καλό του τόπου».

Στη δική του δήλωση, ο κ. Καρογιάν είπε ότι συνέχισαν τις συζητήσεις για επίτευξη μιας ευρείας εθνικής συνεννόησης με προγραμματικό περιεχόμενο. Η συζήτηση, ανέφερε, θα ήταν περισσότερο παραγωγική αν δεν είχε προηγηθεί η μονομερής απόφαση του ΔΗ.ΣΥ. για τον υποψήφιο πρόεδρο και αν είχε, αντί αυτού, γίνει δεκτή η δική μας πρόταση, η επιλογή ενός υποψηφίου προέδρου κοινής αποδοχής να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των διερευνητικών συζητήσεων επί της ουσίας των πιθανών προγραμματικών συγκλίσεων.

Ανέφερε ωστόσο ότι «οι αποφάσεις όμως του ΔΗ.ΣΥ. είναι σεβαστές, διότι ουδείς μπορεί να αρνηθεί το δικαίωμα οποιουδήποτε κόμματος να κάνει τις επιλογές του».

Ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι θα μελετήσουν τις προτάσεις που παρουσίασε σήμερα ο κ. Αναστασιάδης σε μια ειλικρινή αναζήτηση σημείων σύγκλισης. Είπε επίσης ότι ήδη το ΔΗ.ΚΟ επεξεργάζεται τις δικές του τελικές θέσεις για την ατζέντα της διακυβέρνησης «υπό το πρίσμα των οποίων θα αξιολογήσουμε τις θέσεις όλων των κομμάτων», προσθέτοντας ότι τις επόμενες μέρες θα καταστήσουν δημόσιες τις θέσεις αυτές.

Κριτήριο μας πάντα, συνέχισε, παραμένει η δημιουργία ενός αξιόπιστου συνασπισμού εξουσίας, που με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, θα μπορέσει να θέσει σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της σημερινής κατάστασης έκτακτης ανάγκης και δίκαιης επίλυσης του κυπριακού.

Απαντώντας σε ερώτηση αν απομακρύνονται τα δύο κόμματα με την εξαγγελία του κ. Αναστασιάδη, ο κ. Καρογιάν είπε ότι έχουμε πει τη θέση μας εδώ και αρκετό καιρό, είχαμε δώσει τη δική μας στρατηγική πλατφόρμα πώς βλέπαμε να αντιμετωπίζαμε την όλη διαδικασία και το κάθε κόμμα έχει την αυτονομία του και παίρνει τις αποφάσεις του.

Ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει τις προσπάθειές του σε ό,τι αφορά την αναζήτηση και τη διερεύνηση εκείνων των προγ

Keywords
Τυχαία Θέματα