Δύο Κύπριοι ύποπτοι για ληστείες, απειλές και εκβιασμό

14:16 27/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα πενθήμερης κράτησης εναντίον δύο Κυπρίων, ηλικίας 20 και 44 χρόνων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις ληστείας, παράνομης εισόδου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, απειλής βιαιοπραγίας, απαίτησης χρημάτων με απειλές και παράνομης κατοχής επιθετικού οργάνου.

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Γιώργος Οικονόμου «το βράδυ της Τετάρτης καταγγέλθηκε από αλλοδαπό μόνιμο κάτοικο Ξυλοφάγου, ηλικίας 41 ετών, ότι γύρω στις 9.30 το βράδυ ενώ βρισκόταν στο σπίτι του τον επισκέφθηκαν τρία άτομα άγνωστοι του Κύπριοι, οι οποίοι με την απειλή πιστολιού και άλλου ηλεκτροφόρου επιθετικού οργάνου, τον απείλησαν και ζήτησαν να τους παραδώσει χρηματικό ποσό το οποίο χρωστούσε σε άλλο άτομο».

Πρόσθεσε πως «όταν ο 41χρονος τους ανέφερε ότι δεν είχε τα χρήματα, οι τρεις άγνωστοι έκλεψαν, υπό την απειλή του πιστολιού, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του αλλοδαπού, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο κινητά τηλέφωνα και το πορτοφόλι της συζύγου του».

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ακόμα ότι «ύστερα από αξιολόγηση πληροφοριών η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο Κυπρίων, ενός 20χρονου και ενός 44χρονου. Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις έρευνες της για να εντοπίσει και να συλλάβει και τρίτο πρόσωπο, Κύπριο, ηλικίας 43 χρόνων».

Είπε ακόμα ότι οι δύο Κύπριοι οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε διατάγματα πενθήμερης προσωποκράτησής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα