Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σταματούν το εθελοντικό τους έργο στη Μισράτα

13:01 27/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η διεθνής ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (Medecins Sans Frontieres, MSF) που, έπειτα από αλλεπάλληλους «συναγερμούς» για τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονται κρατούμενοι στις φυλακές της Λιβύης, σήκωσαν τα χέρια ψηλά.

Με ανακοίνωσή τους, γνωστοποίησαν ότι σταματούν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή της Μισράτα μια και όση βοήθεια κι αν προσφέρουν, οι κόποι τους θα πάνε χαμένοι και οι κρατούμενοι θα συνεχίσουν να υποφέρουν.

Η ομάδα τους βρίσκεται επί τόπου από

τον Απρίλιο του 2011 και έχει περιθάλψει 115 κρατούμενους. Όλοι τους είχαν υποστεί σοβαρότατους τραυματισμούς από βασανιστήρια μέσα στις φυλακές.

Αν και απευθύνθηκαν στις τοπικές αρχές, κανένα μέτρο κατά της βίας δεν ελήφθη μέχρι σήμερα.

Ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης, Christopher Stokes δήλωσε στο Russia Today (RT) πως, πολλοί από τους κρατούμενους που βοηθούν, αφού επιστρέψουν στις φυλακές βασανίζονται εκ νέου.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ΓΧΣ διαβεβαιώνουν ότι θα παραμείνουν στη Λιβύη, όπου και βρίσκονται από τον Φεβρουάριο του 2011, βοηθώντας Αφρικανούς μετανάστες, πρόσφυγες, ψυχικά αρρώστους, παιδιά και ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και παραμένουν μέσα ή γύρω από την Τρίπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα