Εμπλουτισμός του αστικού χώρου στις Φοινικούδες

19:52 26/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε εξωραϊσμό και εμπλουτισμό του αστικού χώρου στην πλατεία Ευρώπης και στον παραλιακό πεζόδρομο των Φοινικούδων, προχωρεί ο Δήμος Λάρνακας με τις δαπάνες των δύο έργων να φτάνουν στις 800 χιλιάδες ευρώ.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λάρνακας απαντώντας σε πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με την κακή κατάσταση του πλακόστρωτου στο παραλιακό μέτωπο των Φονικούδων, διευκρινίζει ότι ”από τα πρώτα θέματα που έχει θέσει στην ατζέντα του το νέο Δημοτικό Συμβούλιο είναι η φροντίδα και η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων και ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται ενέργειες”.

Προστίθεται

ότι ”εντός των επόμενων ημερών ολοκληρώνονται οι μελέτες για τον εξωραϊσμό και τον εμπλουτισμό του αστικού χώρου τόσο στην πλατεία Ευρώπης όσο και στο παραλιακό πεζόδρομο των Φοινικούδων”.

Πρόκειται για ”δύο έργα όπου σε πρώτο στάδιο οι κατασκευαστικές εργασίες αφορούν συνολικά την αντικατάσταση 8,000τ.μ περίπου δαπεδοστρώσεων, με σύγχρονα υλικά και νέο αστικό εξοπλισμό (παγκάκια, ανθώνες, καλάθους, ηλεκτρονικές οθόνες πληροφόρησης και προβολής ενδιαφέροντος πολιτιστικού υλικού) καθώς επίσης και ειδικό εξοπλισμό για την δημιουργία μικρού γραμμικού πάρκου παρά την Μαρίνα Λάρνακας, τύπου SKATEPARK”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι ”η συνολική δαπάνη των έργων θα είναι της τάξης των 800.000 χιλιάδες, σημαντικό μέρος της οποίας ενδέχεται να χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013”.

Ο Δήμος Λάρνακας καταλήγει η γραπτή ανακοίνωση ”αναμένεται να προκηρύξει προσφορές το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους ώστε οι κατασκευαστικές εργασίες, με τον επιτυχόν προσφοροδότη, να αρχίσουν αρχές Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν τέσσερις μήνες. Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα δημιουργηθούν συνθήκες που αναμένεται να συμβάλουν καταλυτικά στον επαναπροσδιορισμό της Λάρνακας ως μιας σύγχρονης παραλιακής πόλης με αξιόλογες υποδομές” καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα