Εμπορική Τράπεζα: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου €2 δισ.

16:06 4/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 2 δισ. ευρώ της Εμπορικής Τράπεζας. Ειδικότερα, έπειτα από υλοποίηση σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εμπορικής Τράπεζας, o μητρικός της Όμιλος Credit Agricole κάλυψε σε μετρητά αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, με στόχο την ισχυροποίηση της κεφαλαιακής δομής της Τράπεζας.

Όπως

αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αύξηση αυτή υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη και την ενεργό στήριξη της Credit Agricole στην Εμπορική Τράπεζα και είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με το σχέδιο προσαρμογής του Ομίλου στο νέο παγκόσμιο μακροοικονομικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, τονίζεται στην ανακοίνωση, η Εμπορική διατηρεί τον κομβικό ρόλο που κατέχει στις δραστηριότητες της Διεθνούς Λιανικής και Εμπορικής Τραπεζικής της Credit Agricole και βασιζόμενη στα γερά θεμέλια του Ομίλου, συνεχίζει να παρέχει υψηλής αξίας τραπεζικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Σε συμμόρφωση με την αυστηρή πολιτική προβλέψεων του Ομίλου, η Εμπορική έχει εγγράψει στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου και τις απαραίτητες προβλέψεις για την επερχόμενη απομείωση της αξίας των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά περίπου 2 δισ. ευρώ θα ενδυναμώσει περαιτέρω την επιχειρηματική τοποθέτηση της Τράπεζας στην εγχώρια αγορά και θα διατηρήσει την ικανότητά της να ενεργεί ως υποστηρικτής των ελληνικών νοικοκυριών, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.

Η Εμπορική συνεχίζει την εφαρμογή του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και Ανάπτυξής της και παρά το ασταθές οικονομικό περιβάλλον, συνεχίζει να επενδύει στην αναβάθμιση του δικτύου καταστημάτων λιανικής, στην κατάρτιση του προσωπικού της και στην περαιτέρω βελτίωση των υποστηρικτικών λειτουργιών και των εσωτερικών της διαδικασιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα