ΕΔΕΚ : Παράδοξη η διαδικασία της Νέας Υόρκης

13:06 31/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Παράδοξη χαρακτηρίζει το ΚΣ ΕΔΕΚ τη διαδικασία των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών που  υιοθετήθηκε στην τριμερή συνάντηση της Νέας Υόρκης, προβάλλοντας το ερώτημα γιατί ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ζήτησε προτού μεταβεί στην αμερικανική μεγαλούπολη την  διασαφήνιση της διαδικασίας.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Γραμματέας της ΚΕ της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης είπε ότι  ”τουλάχιστον παράδοξη μπορεί

να χαρακτηριστεί η διαδικασία που υιοθετήθηκε στην τριμερή  συνάντηση της Νέας Υόρκης με την πραγματοποίηση εκ του σύνεγγυς συνομιλιών”.

”Είναι άξιον απορίας γιατί επελέγη η πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, η  οποία τελικά μετατράπηκε σε διαδικασία εκ του σύνεγγυς συνομιλιών”, είπε.

Κατά τον κ. Παπαδάκη, ”προκύπτει ακόμα το κεφαλαιώδες ερώτημα, γιατί ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας δεν ζήτησε απόλυτη διασαφήνιση της διαδικασίας προτού μεταβεί στη Νέα Υόρκη”.

”Αποτέλεσμα αυτής της παράλειψης ήταν να βρεθεί ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενώπιον της έκπληξης των εκ του σύνεγγυς. Οπως και της περιορισμένης συμμετοχής του ΓΓ του ΟΗΕ στην όλη διαδικασία”, είπε ο Εκπρόσωπος της ΕΔΕΚ και συνέχισε: ”Με πρωταγωνιστικό ρόλο των Λιν Πάσκο και Αλεξάντερ Ντάουνερ και με προφανή στόχο την έμμεση επιδιαιτησία με κατάθεση λεγόμενων γεφυρωτικών προτάσεων. Παρά τις διαψεύσεις του Αλεξάντερ Ντάουνερ”.

Υπενθυμίζοντας ότι το ΚΣ ΕΔΕΚ είχε διατυπώσει τη θέση για αναβολή της συνάντησης ”λόγω ανυπαρξίας προόδου και λόγω των προκλήσεων της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου”, ο κ. Παπαδάκης κατέληξε λέγοντας ότι η ΕΔΕΚ θα αναμένει την ολοκλήρωση της συνάντησης για να τοποθετηθεί ολοκληρωμένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα