ΕΔΕΚ: Προβλήματα στη ρευστότητα δημιουργεί η υποβάθμιση από τους Fitch

18:42 25/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επιπρόσθετα προβλήματα, ειδικά στη διάθεση ρευστότητας, δημιουργεί η υποβάθμιση από τους Fitch, η οποία θεωρείται αναμενόμενη, μετά την καθυστέρηση και την αναβλητικότητα που επέδειξε η Κυβέρνηση όσον αφορά τα δημόσια οικονομικά και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σύμφωνα με το Συντονιστή της Θεματικής Οικονομίας του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Τάσο Γιασεμίδη.

Σύμφωνα

με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Γιασεμίδης ανέφερε ότι υπάρχουν ευθύνες για την υπάρχουσα κατάσταση. «Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και απαιτούνται άμεσες λύσεις. Η αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αν και συγκλήθηκε καθυστερημένα, με τη δυνατότητα διαμόρφωσης στρατηγικής να είναι περιορισμένη αφού ο χρόνος έχει εξαντληθεί, απαιτείται όπως διεξαχθεί σε κλίμα συναίνεσης».

Κοινός στόχος όλων πρέπει να είναι η αποφυγή επαχθών για τον τόπο όρων σε πιθανή προσφυγή στο Μηχανισμό και εξασφάλιση παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ μέσω ομολόγων, σημείωσε.

Ανέφερε δε ότι η ΕΔΕΚ αναμένει ενημέρωση από την κυβέρνηση σε σχέση με την πιθανότητα διακρατικού δανεισμού και τους όρους όπως είναι το επιτόκιο και ο χρόνος αποπληρωμής. «Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Απαιτούνται άμεσα αποφάσεις διότι η παρατεταμένη αβεβαιότητα επιβαρύνει το ήδη άσχημο κλίμα στην οικονομία», κατέληξε ο κ. Γιασεμίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα