ΕΥΡΩΚΟ : Επιδιώκει αποτέλεσμα στη συνάτηση της Παρασκευής

12:05 1/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα (ΕΥΡΩΚΟ) το ενδιαφέρει, πρωτίστως, να υπάρξει αποτέλεσμα στην αυριανή σύσκεψη του Προεδρικού για την οικονομία μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, προσθέτοντας ότι το ΕΥΡΩΚΟ στηρίζει αυτά που συμφωνήθηκαν την περασμένη Δευτέρα στο Προεδρικό, πλην την αύξηση του ΦΠΑ, ”γιατί υπάρχει πίεση χρόνου”.

”Οσα έπρεπε να

πούμε και να κάνουμε για τρία χρόνια, πρέπει να τα κάνουμε μέσα σε λίγες ώρες”, είπε ο κ. Συλλούρης, ύστερα από συνάντηση, στα γραφεία του ΕΥΡΩΚΟ, με αντιπροσωπεία της ΔΕΟΚ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο ΓΓ της Ομοσπονδίας Διομήδης Διομήδους.

Ο κ. Διομήδους ζήτησε ένα αποτελεσματικό πακέτο μέτρων από Κυβέρνηση και Βουλή που ”να αποδεικνύει πραγματική ισορροπία στην κατανομή των βαρών”.

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι είχαν ”μια πολύ σοβαρή ανταλλαγή απόψεων” και άκουσε ”αρκετές χρήσιμες πληροφορίες και απόψεις από τη ΔΕΟΚ για την αυριανή συνάντηση στο Προεδρικό”, προσθέτοντας ότι το ΕΥΡΩΚΟ έχει πει στον κ. Διομήδους τις θέσεις του ότι ”πρωτίστως μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα”.

”Μετρούμε ώρες. Ούτε μέρες, ούτε εβδομάδες, ούτε μήνες”, είπε ο κ. Συλλούρης και πρόσθεσε: ”Μετρούμε ώρες, δυστυχώς, μετά από μια καθυστέρηση τριών χρόνων”.

Ο ΓΓ της ΔΕΟΚ είπε ότι συμφωνεί με τον κ. Συλλούρη ότι η συζήτηση ήταν ”πραγματικά πολύ σοβαρή, εποικοδομητική” και υπήρξε προβληματισμός που αποδεικνύει ότι υπάρχει πλούτος προτάσεων και εισηγήσεων για να βγούμε πραγματικά από τα αδιέξοδα”.

”Γεγονός είναι ότι αν δεν μετρούμε ώρες, μετρούμε μόνο μερικές μέρες για να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις”, είπε ο κ. Διομήδους, προσθέτοντας ότι μετά την αυριανή σύσκεψη του Προεδρικού ”μπορούν να γίνουν συζητήσεις και διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης, κομμάτων και συνδικαλιστικού κινήματος για να πάρουμε πράγματι τις σωστές αποφάσεις”.

Ανέφερε ότι το πλαίσιο της ΔΕΟΚ στις αποφάσεις είναι ”ναι στα μέτρα, όλα τα μέτρα στο τραπέζι να είναι υπό διαπραγμάτευση αλλά με κοινωνική ευαισθησία σε χαμηλούς εισοδηματίες, σε συνταξιούχους σε άνεργους και σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες”.

”Αυτή είναι η μοναδική έγνοια και όχι προϋπόθεση”, είπε ο κ. Διομήδους, εκφράζοντας σιγουριά ότι ”σε ένα τραπέζι σοβαρού, εθνικού, πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου θα παρθούν οι σωστές αποφάσεις έστω και μέσα σε λίγες ώρες ή μέρες”.

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του κ. Διομήδους για όλα τα μέτρα στο τραπέζι να είναι υπό διαπραγμάτευση, ο κ. Συλλούρης είπε ότι το ΕΥΡΩΚΟ έχει ”από καιρό προτείνει το κυπριακό μνημόνιο αντιμετώπισης της κρίσης πριν μας έρθει το ξένο μνημόνιο, το οποίο θα είναι και χωρίς αντίληψη των κοινωνικών πραγματικοτήτων, χωρίς ευαισθησίες”, προσθέτοντας ότι ”όλα στο τραπέζι είναι σχετικό”.

”Θεωρούμε ότι τη Δευτέρα έχουν καταλήξει σε κάποια πράγματα που ακόμα δεν μας είπαν και εμείς χωρίς να τα δούμε με μια προφορική ενημέρωση – θα έπρεπε να μας τα έστειλαν και γραπτώς για να είμαστε σοβαροί πριν τη σύσκεψη

Keywords
Τυχαία Θέματα